Правителството да облекчи правилата за мярката 60/40, така че да

...
Правителството да облекчи правилата за мярката 60/40, така че да
Коментари Харесай

Манолова: Служебният кабинет по-експедитивно да подкрепи бизнеса и да облекчи мярката 60/40

Правителството да облекчи разпоредбите за мярката 60/40, тъй че да се ползва не при спад на оборота с 30 %, а с 15 %, с цел да се предотвратят банкрути на дребни компании.

Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова пред медиите в Благоевград, където през днешния ден се срещна с жители.

Бизнесът би трябвало да бъде подсилен от страната в тези две рецесии - енергийна и здравна, само че помощта би трябвало да се дава против повишение на заплатите на служащите. Минималната работна заплата би трябвало да се качи най-малко със 100 лева, добави тя.

Изпратихме отворено писмо до премиера Янев и министрите, тъй като обещаните 110 лева на мегаватчас в помощ на компаниите не са задоволителна поддръжка за по-скъпия ток. Трябва има цялостно овъзмездяване на дребните компании и бизнеса за скока в цената на тока. Сега компаниите ще заплащат над 300 лева ток на мегаватчас, тъй като плануванаъа от страната поддръжка е прекомерно дребна. Отново призоваваме страната напълно да поеме нарастването на тока и за компаниите, и за семействата, сподели още Манолова.

Предложихме да се махнат налозите върху тока и силата, в това число да отпадне и Данък добавена стойност, а Еврокомисията препотвърди това и прикани държавните управления в целия Европейски съюз да махнат налозите краткотрайно. 20 държавни управления в Европейски Съюз към този момент го направиха, само че в България още не е, изясни тя и прикани краткотрайно, в зимния сезон, да се спре износът на ток и на дърва за огрев, които към този момент стигат до 120 лева на кубик.

Обявихме 31 ограничения за поддръжка на бизнеса и семействата в изискванията на рецесия. Имаме цялостна стратегия за повишение на приходите, която включва ново преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2020 година, повишение на детските надбавки от 40 лева на 100 лева, еднократна помощ по 2000, 3000 и 4000 лева за първо, второ и трето дете, поддръжка за бизнеса в изискванията на рецесия, само че против повишение на заплатите на служащите, сподели още Манолова.

Този път ще има държавно управление. Против сме опитите на ГЕРБ и Движение за права и свободи да се върнат в ръководството. Ние сме най-социалната групировка и по тази причина е значимо да бъдем в идващия парламент. Усилията на нашата парламентарна група бяха в интерес на елементарните хора – увеличихме втората година от майчинството от 380 лева на 650 лева, гласувахме по 200 лева за зъбни протези на възрастните хора, гласувахме 120 лева добавка към пенсиите и актуализация на пенсиите от 25 декември 2021 година, съобщи тя.

На въпрос за „ зеления документ " тя сподели, че в цялата страна дребният бизнес умира поради метода, по който се вкара „ зеленият документ ". Заради личен състав и медицински лица без документ затварят бизнеси и отделения остават без лекари и сестри. Има бременни дами, хора с автоимунно болести, преболедували с антитела, хора с противопоказания, които не могат да се имунизират и да получат „ зелен документ ". Много от лежалите в лечебни заведения също не получават документи, което не е заслужено, безапелационна бе Манолова.

Подкрепяме Радев и Йотова и поредно отстояваме тази позиция. И Радев, и Кацаров са чули нашата рационална и стимулирана позиция за „ зеления документ " и чакам здравният министър да си премисли заповедта, добави тя.
Водачът на листата в Благоевград адв. Албина Анева разгласи, че от на следващия ден пред офиса на „ Изправи се БГ! Ние идваме! " в града ще се събират подписи против заповедта за документа.
***
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР