Правителство все още смята ваксините за най-доброто средство за борба

...
Правителство все още смята ваксините за най-доброто средство за борба
Коментари Харесай

Чехия отмени задължителната ваксинация

Правителство към момента счита имунизациите за " най-хубавото средство за битка с ковид

Новото държавно управление на Чехия отхвърли проекта на предходната власт да задължи възрастните хора и тези с избрани специалности да се имунизират против ковид. Това съобщи Асошиейтед Прес, съобщи нюз.бг.

Предходният кабинет, управителен от министър-председателя Андрей Бабиш, издаде заповед при започване на декември, която предвиждаше наложителна имунизация за хората на възраст над 60 години, както и за медицинския личен състав, служителите на реда, пожарникарите и студентите по медицина. Мярката трябваше да влезе в действие през март.

По-късно през декември обаче администрацията на Бабиш беше сменена от ново държавно управление, формирано от пет партии и ръководено от министър-председателя Петр Фиала.

" Съгласихме се, че имунизацията против Covid-19 няма да бъде наложителна ", съобщи Фиала, като акцентира, че неговото държавно управление към момента счита имунизациите за " най-хубавото средство за битка с ковид ".

Противниците на наложителното ваксиниране проведоха няколко митинга в Прага и на други места в страната. До момента 62,9% от чехите са изцяло имунизирани, което е под междинното равнище за Европейския съюз. Почти 3,4 млн. души в 10,5-милионната страна са си сложили и трета доза ваксина. Премиерът Фиала съобщи, че към 90% от хората, които биха били обхванати от задължението за имунизиране, към този момент по този начин или другояче са се имунизирали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР