Правителство все още е възможно и ще положим усилия -

...
Правителство все още е възможно и ще положим усилия -
Коментари Харесай

Вигенин оптимист за кабинет с третия мандат

Правителство към момента е допустимо и ще поставим старания - било като мандатоносител, било като партия, която би разговаряла, при избрани условия, с носителя на третия мандат. Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той уточни, че левицата няма да поддържа държавно управление с мандат на " Възраждане " или Движение за права и свободи. Оттам нататък вариантите са отворени, разясни социалистът.

По думите му в случай че се продължава със същия метод, резултатът ще бъде същият - държавно управление няма да има. Трябва да се търсят някакви стъпки, които да доведат до опцията да се сътвори държавно управление, каквото желание оповестиха, че имат всички без една групировка в този парламент, добави депутатът.

Нека да мислим, имаме време още малко. Да забележим какви ще бъдат и сигналите на партиите след края на втория опит и тогава да се направи преценката - допустимо ли е нещо работещо да се сглоби в границите на този парламент. Правителство непременно също не е добра алтернатива. Ако не - тогава да не бавим и изборите, сподели още Вигенин.

Той посочи, че БСП не е подкрепила декларацията на Продължаваме промяната, тъй като тя се е фокусирала и върху неща, които разделят партиите. Освен тези съмнения във връзка с самата декларация, и като метод за образуване на държавно управление - както те оповестиха държавно управление на малцинството, такова държавно управление не е функциониращо. То незабавно става пленник на инцидентни болшинства и не може да води съответна политика, добави социалистът.

Според него народните представители би трябвало да се концентрират върху най-спешните неща, които са сплотяващи.

Вигенин съобщи, че БСП е една от разумните варианти за приемане на третия изследователски мандат. Не бихме желали да затворим опцията за открит диалог с останалите партии, с цел да забележим кой къде стои и къде са пресечните точки, разясни той. Ясно е, че в случай че се сътвори държавно управление, то няма да е стабилно и дълготрайно, сподели още депутатът.

Според него разумният излаз е шороко парламентатно подкрепено държавно управление. Трябва да се работи за превъзмогване на " цъкащата бомба ", каквато е сривът на доверието в Народното събрание и политическата система като цяло, добави Вигенин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР