Правителство трябва да има, но не на всяка цена. Това

...
Правителство трябва да има, но не на всяка цена. Това
Коментари Харесай

Делян Добрев: Готови сме на компромиси

Правителство би трябвало да има, само че не непременно. Това мнение изрази в студиото на „ Здравей, България ” Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

" Правителство би трябвало да има и това не е единствено моето мнение. 70 % от хората споделят,че би трябвало да има кабинет непременно. Според мен непременно е малко прекомерно. Трябва да има съществени правила, към които да се сплоти това държавно управление ", безапелационен е той.

По думите му ГЕРБ не би могла да се коалира с „ Възраждане ”, тъй като двете партии имат прекомерно диаметрални позиции. „ С всички останали партии обаче биха могли да се водят диалози, с цел да се образува държавно управление ”, уточни той.

Добрев беше безапелационен, че с цел да има кабинет, би трябвало да има необятна поддръжка. „ Всички партии, които са с евроатлантическа ориентировка в идващия парламент, ще се отнесат отговорно и ще спрат с клетвите и ще поддържат кабинета. Мисля, че би трябвало да се намерят най-хубавите специалисти и експерти, с цел да се решат проблемите в страната ”. И добави, че ГЕРБ-СДС ще предложи състав на кабинет след изборите, единствено когато си обезпечат поддръжка, даже да не е с съдружно съглашение.

„ Няма да слагаме предварителни условия на останалите партии. Като изключим „ Възраждане ”, с които няма по какъв начин да се получи. Ще създадем всички вероятни взаимни отстъпки, с цел да има кабинет. Затова споделям, че той не може да е от 2 или 3 партии, тъй като би трябвало да оцелее повече от три месеца. Ако ще образуваме кабинет за 2 или 3 месеца и през пролетта ще отидем на нови избори – то по-добре е да продължи да си ръководи служебния кабинет ”, безапелационен е Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР