Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще

Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще ...

Даниел Митов: Правителство се прави в парламента, не при президента


Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще бъдем градивна, активна и остра опозиция. На България ѝ е нужно управление. Партиите, които се опитват да го сглобят в момента, трябва да го направят. Това заяви в "Панорама зам.-предаседател на ГЕРБ Даниел Митов.

"Ние не можем да отидем при човек, който през последните години раздели нацията. Назначи няколко тонтон-макута в служебния кабинет, които вилняха по време на кампанията, в полза на всички останали партии и атакуваха нас, излизаха с внушения и клевети, които в момента започват да се разглабят и разпадат, правиха се неверни внушения", коментира Даниел Митов.

По думите му Планът за възстановяване трябва да бъде обсъден в парламента.

"Рашков си позволи да използва нелигитимно Министерството на вътрешните работи и да притиска членове и симпатизанти на ГЕРБ, бяха викани в полицията, че няма да участват в предизборната кампания. Ако ще си говорим за нещо, което е правил Цветан Цветанов преди 10 години, аз предлагам да не го водим този разговор. Днес Рашков от трибуната на парламента да заплаши със саморазправа лидера на опозицията, това е безобразие", подчерта Даниел Митов.

Според него има нужда от правосъдна реформа, но трябва да е цялостна и ще се гради консенсус между партиите около този въпрос.

"Аз не мога да приема колениченето на "Демократична България" пред президента. Ние не знаем как вървят преговорите и какъв състав на кабинета ще предложат "Има такъв народ". По време на кампанията "Има такъв народ" обясняваха, че няма да започват разговори с БСП и ДПС. Разбра се, че това е предизборен трик. Сега се обърнаха към БСП и ДПС, гласуваха си председател на парламента заедно с ДПС. Ще видим четворна или петорна коалиция, в която формулата 3-5-8 ще се преформатира в нещо още по-порочно. Има формални и неформални коалиции", каза още Даниел Митов.

На въпрос дали той ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, Даниел Митов отговори:

"Нямаме кандидат за президент".

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: bnt.bg