Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще

...
Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще
Коментари Харесай

Даниел Митов: Правителство се прави в парламента, не при президента

Правителство се прави в Народното събрание, не при президента. Ние ще бъдем градивна, дейна и остра съпротива. На България ѝ е нужно ръководство. Партиите, които се пробват да го сглобят сега, би трябвало да го създадат. Това съобщи в " Панорама зам.-предаседател на ГЕРБ Даниел Митов.

" Ние не можем да отидем при човек, който през последните години раздели нацията. Назначи няколко тонтон-макута в служебния кабинет, които вилняха по време на акцията, в интерес на всички останали партии и нападнаха нас, излизаха с внушения и клюки, които сега стартират да се разглабят и разпадат, вършиха се погрешни внушения ", разяснява Даниел Митов.

По думите му Планът за възобновяване би трябвало да бъде разискван в Народното събрание.

" Рашков си разреши да употребява нелигитимно Министерството на вътрешните работи и да притиска членове и симпатизанти на ГЕРБ, бяха викани в полицията, че няма да вземат участие в предизборната акция. Ако ще си приказваме за нещо, което е правил Цветан Цветанов преди 10 години, аз предлагам да не го водим този диалог. Днес Рашков от трибуната на Народното събрание да заплаши със разпра водача на опозицията, това е безсрамие ", акцентира Даниел Митов.

Според него има потребност от правосъдна промяна, само че би трябвало да е цялостна и ще се гради консенсус сред партиите към този въпрос.

" Аз не мога да приема колениченето на " Демократична България " пред президента. Ние не знаем по какъв начин вървят договарянията и какъв състав на кабинета ще предложат " ИТН ". По време на акцията " ИТН " обясняваха, че няма да стартират диалози с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Разбра се, че това е избирателен трик. Сега се обърнаха към Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, гласоподаваха си ръководител на Народното събрание дружно с Движение за права и свободи. Ще забележим четворна или петорна коалиция, в която формулата 3-5-8 ще се преформатира в нещо още по-порочно. Има официални и неофициални обединения ", сподели още Даниел Митов.

На въпрос дали той ще е претендентът за президент на ГЕРБ, Даниел Митов отговори:

" Нямаме претендент за президент ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР