Правителство отпусна 3 млн. лв. за строителството на буферен паркинг

...
Правителство отпусна 3 млн. лв. за строителството на буферен паркинг
Коментари Харесай

Правят буферен паркинг за камиони в Русе

Правителство отпусна 3 млн. лева за строителството на буферен паркинг за тежкотоварни коли в Русе.

Решението на Министерския съвет бе взето в резултат на дейните контакти на кмета Пенчо Милков с премиера Стефан Янев и районния министър Виолета Комитова.

Средствата ще бъдат употребявани за осъществяване на огромен план в общински парцел, ситуиран в непосредствена непосредственост до бул. “България ”. Теренът, където ще бъде построен буферният паркинг, е с обща повърхност 163 дка. В момента общинските чиновници го приготвят за пускане на строителните действия, с цел да могат допустимо най-скоро тежкотоварните коли да употребяват паркинга.

Поради мащаба на терена, за цялостното му асфалтиране ще бъдат нужни още средства, заради което общинската администрация обмисля опцията за публично-частно партньорство. Кметът на Русе Пенчо Милков ще беседва и с представители на бизнеса , които имат интерес да спомагат за осъществяването на значимия план.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе минават 867 хиляди тежкотоварни автомобила , затрудняващи всекидневно трафика в изходните точки на града. Решаването на казуса е един от целите в програмата за ръководство на кмета, защото визира хиляди русенци, а през годините за него не е било търсено и предвиждано трайно решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР