Правителство не може да се прави на всяка цена, но

...
Правителство не може да се прави на всяка цена, но
Коментари Харесай

Румен Гечев: Не може да се създава правителство на всяка цена

" Правителство не може да се прави непременно, само че би трябвало да се опитаме. Нужно е да се слагат граници и правила. " Това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от Румен Гечев. Той разяснява политическата конюнктура в страната.

По думите на народния представител няма по какъв начин да слага предварителни условия на мандатоносителя при диалозите за основаване на нов кабинет. Той посочи, че политическите партии имат своите разлики, само че би трябвало да работят за положителното на жителите. Според Гечев, ще се търси разговор с Политическа партия за присъединяване на в ново държавно управление.

Депутатът посочи, че политическата борба е доста сериозна. Той добави, че все още е единствената партия от социалистическия интервал в Европа, която е във властта.

Румен Гечев разяснява и тематиката за доставките на природен газ. По думите му приветства диверсификацията. Той обаче акцентира, че би било по-добре в случай че страната има и контракт с Газпром. Гечев не е склонен с думите на финансовия министър в оставка Асен Василев, че повече няма да се водят договаряния с Газпром. Според него би трябвало да се водят договаряния с всички снабдители, тъй като това е в полза на българските жители.

Румен Гечев засегна и тематиката за напрежението сред президента Румен Радев и по въпроса за износа на оръжие за Украйна. Той бе безапелационен, че България не изнася оръжия за Украйна. По думите му Корнелия Нинова като министър на стопанската система дава отговор за износа на оръжие, само че нищо не може да бъде изнесено под подписите на всички членове на комисията.

Нашата рекламация е президента да не се бърка във вътрешните работи на, сподели още Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР