Правителство на малцинството няма да устиска дълго. Единственото, което би

...
Правителство на малцинството няма да устиска дълго. Единственото, което би
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Правителство на малцинството няма да устиска дълго

" Правителство на малцинството няма да устиска дълго. Единственото, което би го удържало е обстоятелството, че на никой нему се върви на избори. Правителство без парламентарна поддръжка не може да направи никаква промяна. " Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашния министър на образованието Даниел Вълчев.

По думите му няма явен проект какво ще стане от тук нататък. Според Вълчев опита демонстрира, че когато се стигне до такова състояние и ти би трябвало да откраднеш депутати, това не е трайно решение. От самото начало беше ясно, че ще е сложна коалиция. Най-интересно е че партиите, които са най-несъвместими, Българска социалистическа партия и Демократична България, останаха най-стабилни, добави Вълчев.

Това което си наговориха Политическа партия и Има Такъв Народ стигна ново ниво на персоналните нападки, сподели още някогашния министър.

Даниел Вълчев разяснява и тематиката за Македония. Според него тя е огромен проблем. Канцлера на Германия Олаф Шолц пристигна в България, с цел да сложи напън за повдигане на ветото, безапелационен бе Вълчев. По думите му България е трябвало да сложи пред него въпроса за Шенген. Защо одобряваме непознатия дневен ред пред нашия дневен ред, запита Вълчев? Кирил Петков основава усещането на човек, който е подготвен да направи компромис за Македония. Това обаче ще бъде несъмнено като национално изменничество, сподели още той.

По думите му е правно допустимо премиера да вдигне еднолично ветото. Дано това не се случи. Македония е значим въпрос за Македония и към него би трябвало да се подходи отговорно, добави Вълчев.

Бившият министър разяснява и тематиката за законопроекта за промени в Закона за КПКОНПИ. Правителството не приказва намерено какви антикорупционни ограничения ще предприемем. Това е огромен проблем, сподели още Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР