Правителство на малцинството е възможна формула и е приложима в

...
Правителство на малцинството е възможна формула и е приложима в
Коментари Харесай

Нинова: Правителство на малцинството е възможна формула

" Правителство на малцинството е допустима формула и е използвана в доста европейски страни. Важно е обаче тъкмо какво желаеме да свършим в малцинство. " Това сподели в коридорите на Народно събрание вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

За нас актуализацията на бюджета и 22 закона по проекта за възобновяване и резистентност са извънредно значими и за настоящия миг, и за идващите десетина години от развиването на България, добави Нинова.

Според нея си заслужава да има опит тези законопроекти да бъдат признати, тъй като противоположното значи избор и липса на парламент.

Ако се случи вотът на съмнение да мине, ще се събере Националният съвет и ще решим какво ще вършим, тъй че дано да оставим времето ще покаже, изясни още водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в кабинета „ Петков “.

Оттук нататък има две направления - или оцелява кабинетът и събира поддръжка, или нови избори, разяснява Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

„ Вие виждате, че със 134 отново имаше компликации в дадени моменти в Народното събрание. Формите за приемането на бюджета за приемането на помощта за бизнеса, за неща, които законите, които касаят проекта за възобновяване и резистентност  - това са все неща, които нямат, не търпят отсрочване “, сподели Свиленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР