„Правителство може и трябва да има. Всяка политическа сила трябва

...
„Правителство може и трябва да има. Всяка политическа сила трябва
Коментари Харесай

Христо Иванов: Акад. Денков може да подейства като мехлем за нараняванията, които сме си нанесли

„ Правителство може и би трябвало да има. Всяка политическа мощ би трябвало да откри салдото сред отговорността да има такова и готовността да поеме негативите, които са съпътстващи “.

Това сподели за БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

„ Номинацията за министър председател на акад. Денков е подобаваща, тъй като той е диалогичен човек. С неговата кандидатура не е нужно да се търси отговор на въпроса кой ще носи отговорност. Ако залитнем в чисто експертния формат, както се случи с първия мандат, там стоеше въпроса кой ще понесе отговорност за възможни дейности и бездействия на кабинет, който е формиран от политически неангажирани хора “, добави Христо Иванов.

„ На ранен стадий беше оповестена кандидатурата за министър председател и започнаха диалози с парламентарно показаните сили по тематики, които могат да ни обединят. При воля от страна на партиите, би могло да се стигне до сформиране на държавно управление “, счита съпредседателят на " Демократична България ".

„ Имаме експертност и идея, поредно държание и диалогичност, може би е добре да забележим в това потенциал. Академик Денков-като фигура и като поръчка за диалогичност, може да подейства като мас за пострадванията, които сме си нанесли взаимно с политическите съперници “, добави още Христо Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР