Правителственият съветник на Борис Джонсън Алегра Стратън, която се появява

...
Правителственият съветник на Борис Джонсън Алегра Стратън, която се появява
Коментари Харесай

Полицията не разследва твърденията, че служители на „Даунинг стрийт“ са правили парти посред локдаун

Правителственият консултант на Борис Джонсън Алегра Стратън, която се появява в скандалното видео, подаде оставка
Лондонската полиция не проверява изказванията, че публични лица от „ Даунинг стрийт” са нарушили строгите ограничавания в страната по отношение на COVID-19 през декември предходната година заради „ липса на доказателства “, оповестяват органите на реда, представени от BBC.

Припомняме, че видео, получено и публикувано от ITV news, демонстрира по какъв начин чиновниците се майтапят във връзка провеждането на коледно празненство предходната година, до момента в който Обединеното кралство беше в локдаун. Повече от седмица Борис Джонсън и неговият екип твърдяха, че в края на 2020 година не са били нарушени строгите ограничавания, откакто вестник „ Мирър “ заяви, че е имало няколко празненства за празнуване на Коледа.

След гневната реакция, която фрагментите провокираха измежду обществото, държавният консултант на Борис Джонсън Алегра Стратън, която се появява в клипа, подаде оставка.

На записа се вижда по какъв начин Алегра Стратън дава отговор на въпроси на нейни сътрудници, които се показват за публицисти. „ Току-що видях репортаж в Тwitter, че е имало коледно празненство на „ Даунинг стрийт “ в петък. Ще потвърдите ли тези известия? “, пита глас от залата. „ Аз се прибрах у дома “, дава отговор Стратън, след което стартира да се смее. На нов въпрос: „ Премиерът би ли одобрил образуване на коледно празненство? “, Стратън още веднъж се смее и на собствен ред пита: „ Какъв е отговорът? “. След това следва коментар от залата: „ Не беше празненство, единствено вино и сирене “ и още веднъж смях.

„ Британският народ направи големи жертви в продължаващата борба против COVID-19. Опасявам се, че мненията ми в изтеклото видео от 20 декември предходната година ще изместят вниманието от тази борба. Думите ми наподобява са омаловажили разпоредбите. Правила, които хората правеха всичко допустимо да съблюдават. Това в никакъв случай не е било моето желание. Ще скърбя за тези думи до края на дните си и сервирам дълбоките си извинения на всички вас “, сподели Алегра Стратън.

Борис Джонсън в последно време непрекъснато е нападнат с въпроси за празненството на 18 декември предходната година, на което съгласно някои медии е имало сред 40 и 50 души в една стая. Само два дни по-рано Лондон бе подложен в най-високата трета степен на локални карантини, което значи, че е неразрешено общуването на закрито с хора от друго домакинство.

Джонсън се извини за видеото и сподели, че е бил неведнъж уверяван, че не е имало празненство. „ Извинявам се за усещането, което беше основано, че чиновниците на „ Даунинг стрийт” одобряват това не толкоз съществено. Самият аз съм погнусен и гневен от тази обстановка. Сигурен съм, че каквото и да се е случило, напътствията са били следвани и разпоредбите са били спазвани от самото начало “, безапелационен бе министър председателят на Англия.

Той помоли висшия държавен чиновник Саймън Кейс да извърши следствие дали разпоредбите са били нарушени.

Лейбъристите от своя страна приканиха полицията да организира следствие „ без боязън и отзивчивост “.

Опозицията дефинира видеото като засегнатост към всички британци, които предходната година не са имали опция да бъдат със своите близки по празниците. Лидерът на лейбъристката партия Киър Стармър съобщи, че „ държавното управление е нарушило закона, имало е празненство и в този момент се смее “. Стармър упрекна Джонсън, че счита обществото за простаци и че неотложно би трябвало да каже истината и да се извини.

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд сподели, че Джонсън би трябвало да напусне поста си неотложно, в случай че е истина, че е имало коледно празненство на „ Даунинг стрийт “ без обществена отдалеченост.

Секретарят по опазването на здравето в сянка Уес Стрийтинг сподели, че е „ просто неправдоподобно полицията да твърди, че няма доказателства, че са се провеждали празненства “, добавяйки: „ Всички сме виждали видеото, включващо чиновници на „ Даунинг стрийт “, които приказват за празненството на 18 декември “.

Междувременно представител на Консервативната партия удостовери, че четирима от нейните чиновници - които са били командировани в акцията на партията за кмет на Лондон - са били дисциплинарно осъдени след неразрешено публично събиране в един от офисите на партията на 14 декември предходната година.

BBC също по този начин заяви, че предходната година няколко чиновници на „ Даунинг стрийт “ са участвали на събиране, проведено от Кари Джонсън в жилището, където живеят министър председателят и брачната половинка му. Купонът се е провел незабавно откакто най-висшият консултант на премиера и идеолог на Брекзит Доминик Къмингс и шефа по връзките Лий Кейн напуснаха позициите си в английското държавно управление.

Тогава консерватори оповестиха, че оставката на Кейн - откакто годеницата на Джонсън и вътрешни кръгове са блокирали издигането му до шеф на кабинета - приказва за различия в „ Даунинг стрийт “ 10.

Предполага се, че празненството се е състояло на 13 ноември предходната година, когато Англия беше в локдаун, като на хората беше неразрешено да се срещат на закрито или в частни градини.

Според източник музиката е гърмяла и се е чувала в цялата постройка.

Няколко от чиновниците на „ Даунинг стрийт “, за които се твърди, че са били там споделиха, че изказванията не са правилни, говорителката на госпожа Джонсън също отхвърли да е имало празненство на 13 ноември.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР