Правителственият самолет Еърбъс“ с български граждани на борда, пожелали евакуация

...
Правителственият самолет Еърбъс“ с български граждани на борда, пожелали евакуация
Коментари Харесай

Първата група евакуирани българи от Ливан кацна на летище София

Правителственият аероплан „ Еърбъс “ с български жители на борда, поискали евакуация от Ливан, кацна на летище София. Днес екип на Държавния авиационен оператор отлетя за Бейрут, Ливан, като с този полет стартира поетапна евакуация на сънародниците ни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те бяха посрещнати от служебния министър председател Димитър Главчев, служебния министър на превоза и известията Красимира Стоянова и заместник-министъра на външните работи Елена Шекерлетова.

Към момента измежду завръщащите се с проведения полет българи няма такива, които да са декларирали потребност от настаняване. Въпреки това Министерството на вътрешните работи е в подготвеност да окаже подпомагане с базите си. Междувременно не престават да бъдат обсъждани и други разновидности за евакуация на сънародниците ни от Бейрут, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Министерския съвет.

Според информацията на държавното управление чиновници от българското външно министерство съпровождат първата група български жители.

Българска телеграфна агенция напомня, че приоритет при евакуацията ще бъде даден на фамилиите с деца и уязвимите групи. Това беше решено на свиканата през вчерашния ден от премиера Димитър Главчев среща в Министерския съвет, с присъединяване на представители на Министерството на външните работи, Министерството на превоза и известията, секретариата на Съвета по сигурността и службите.

От Министерството на външните работи приканиха българските жители да преустановят всевъзможни пътувания до Ливанската република и неотложно да изоставен територията на страната. При нужда от подпомагане, българските жители в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР