Правителственият самолет Еърбъс е заминал за Израел, откъдето ще бъдат

...
Правителственият самолет Еърбъс е заминал за Израел, откъдето ще бъдат
Коментари Харесай

Правителственият „Еърбъс“ излетя към Израел, за да евакуира още българи

Правителственият аероплан " Еърбъс " е отпътувал за Израел, откъдето ще бъдат евакуирани още български жители. Преди 20 минути той е изхвърчал от София за Варна, където ще натовари 11 жители на Израел, а от там продължава за Тел Авив. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков в Народното събрание.
Преди 15 мин. излетя държавният " Ейрбъс " за Варна, където би трябвало да качи 11 израелски жители, откъдето изхвърчат за Тел Авив.
Георги Гвоздейков, министър на превоза

„ По предпочитание на жители в Израел беше обезпечен полет с чартърна компания, защото последните дни стана невероятно полетите на фирмите, които реализират директни полети до Тел Авив, да бъдат реализирани заради форсмажорните условия. Поради тази причина дружно с Посолството на Израел и с Министерството на външните работи беше обезпечен под наем полет от България до Тел Авив да прибере искащи, които имат първа нужда – дами с деца, да се приберат в България. Тази организация се е водила съвсем цяла нощ и през днешния ден застрахователят на тази компания отхвърли да извърши застраховката на полета, защото полетът се прави над зона, където се води война “, сподели още Гвоздейков.

По неговите думи най-вероятно ще бъдат осъществени два полета. Гвоздейков изясни и за какво е обезпечена чартърна компания:

„ Защото държавният аероплан няма подобен потенциал за места, каквито имат естествените самолети, които са над 150 места. Заради това сме прибегнали към втори вид и сега, най-вероятно, в случай че разрешава ситуацията, ще бъдат осъществени два полета с държавния аероплан и хората, които са на летището сега и чакат организация да бъдат прибрани, ще се приберат в България “, сподели транспортният министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР