Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните

...
Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Посрещат на летище София втората група евакуирани българи от Израел

Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да изтегля блокираните български жители в Израел, кацна одеве на летище София.

Самолетът излетя от София към Тел Авив в 6.00 часа тази заран, незабавно откакто бе получено позволение от израелските управляващи.

На борда му се качиха над 90 наши сънародници. Сред тях са 56 пасажери, които прекараха нощта на летище Бен Гурион, откакто нискотарифна самолетна компания анулира полета си поради нападението на " Хамас ". Другите пасажери са също български туристи, поискали да бъдат евакуирани от Израел.

На държавния ВИП всички те бяха посрещнати от вицепремиера и външен министър Мария Габриел, от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, както и заместник-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Филиз Хюсменова.

От Министерство на външните работи оповестиха по-рано, че Габриел е разтоваряла с израелския си сътрудник и с посланика ни в Израел, с цел да бъде подсигурено безвредното напредване на сънародниците ни до летището.

Гледайте онлайн тук или във



По-рано през днешния ден пътнически аероплан на " България Ер " прибра друга група от българи, които са се озовали в Тел Авив в първите часове на спора сред " Хамас " и Израел.

Близо 1000 души са жертви на почналия през вчерашния ден спор сред Израел и " Хамас ", откакто палестинската терористична формация предприе ненадейно нахлуване над Израел. Тел Авив разгласи " положение на война " и стартира да нанася удари по обекти на " Хамас " в линията Газа. Съобщава се за хиляди ранени от двете страни на границата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР