Правителствените агенции в САЩ са започнали разследване срещу социалната мрежа

...
Правителствените агенции в САЩ са започнали разследване срещу социалната мрежа
Коментари Харесай

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца

Правителствените организации в Съединени американски щати са почнали следствие против обществената мрежа TikTok поради материали със сексуално наличие с деца.

Един от най-големите проблеми за платформата за шерване на къси видеа е именно справянето с сходни случаи, споделя „ Financial Times ”. TikTok разполага с най-вече млади потребители - деца и младежи, което притегля " полови хищници "  към обществената мрежа.

Разследването на Министерството на вътрешни работи на Съединени американски щати ще изследва по какъв начин тъкмо платформата модерира сексуално съдържание, каквото може да бъде забелязано както под формата на видео, по този начин и измежду мненията на доста консуматори. Според източници на „ Financial Times ” ще се преглежда и специфична функционалност за дискретност в мрежата, която някои от потребителите употребяват.

„ Това е идеалното място, където могат да се събират " полови хищници " и да се занимават с деца “, изяснява Ерин Бърк, шеф на Отдела за следствие на употреба на деца. Според него TikTok е желана платформа за сходен вид хора. 

" Сексуален див звяр " е термин в логиката на психиката, описващ хора, които търсят полово наслаждение или полов сътрудник, набелязвайки " жертва ", която да преследват. " Сексуалните хищници " не всеки път се трансформират в насилници и не е наложително държанието им да е незаконно по закон, само че се считат за рискови, изключително когато става дума за деца.

ТикТок е една от най-популярните обществени мрежи - с над 1 милиарда дейни консуматори по целия свят. Платформата за видеосподеляне е благосъстоятелност на китайския софтуерен колос ByteDance. Според прогноза на Insider Intelligence приходите от реклами в TikTok доближават до 11,6 милиарда $ за тази година.

По данни на компанията за цифров маркетинг и публика Start.io близо 380 хиляди български консуматори употребяват обществената мрежа, като над половината от тях са деца и младежи.

Проучвания демонстрират, че TikTok се пробва да се оправи с модерирането на потока от наличие, генерирано от тези над 1 милиарда консуматори. За задачата са назначени повече от 10 хил. души по целия свят. За последните две години броят на обвързваните с TikTok следствия за употреба на деца се е нараснал седем пъти.

Неотдавна изпълнителният шеф на „ Мета “ Марк Зукърбърг разгласи TikTok за съществена причина за забавянето в интереса към неговите обществени медии, измежду които са Фейсбук и Instagram.

„ Мета “ разполага с повече модератори на наличие, в сравнение с TikTok - близо 15 000 души в света. В допълнение компанията употребява и автоматизирани системи, предопределени за докладване и събаряне на изявления, които нарушават разпоредбите на компанията за споделяното в обществените й мрежи.

" Financial Times " напомня, че за предходната година TikTok е докладвала към 155 000 видеа на Националния център за търсени или експлоатирани деца - организацията в Съединени американски щати, на която по закон фирмите би трябвало да рапортуват са подозрително наличие. За съпоставяне платформата Instagram, която също има над 1 милиарда души публика, е изпратила близо 3,4 млн. сигнала.

Миналия месец следствие на „ Washington Post ” разкри, че компанията на Зукърбърг е наела една от най-големите консултантски компании на Републиканската партия, с цел да провежда всеобща акция против съперника си TikTok в Съединени американски щати. Кампанията включва публикуването на публицистични мнения или писма в огромни районни медии в поддръжка на каузата за ограничение на въздействието на китайската платформа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР