Правителствената пресслужба съобщи къде гражданите ще могат да видят папа

...
Правителствената пресслужба съобщи къде гражданите ще могат да видят папа
Коментари Харесай

Къде можем да видим папата на живо в България?

Правителствената пресслужба заяви къде жителите ще могат да видят папа Франциск по време на визитата му у нас на 5-7 май.

По време на апсотолическото си пътешестване главата на Римокатолическата черква ще посети София и Раковски.

В София

Гражданите и гостите на столицата ще могат да участват на 3 съществени събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитието.

Две от събитията в София ще са на 5 май 2019 година :

- в 13,00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва „ Царица небесна " на площад „ Свети Александър Невски " ;

- в 16,45 ч на площад „ Княз Александър Първи " папа Франциск ще отслужи света литургия.

Третото събитие в София е на 6 май 2019 година :

- в 18,15 ч на пл. „ Независимост " жителите и гостите на столицата ще могат да участват на събитието за мир с присъединяване на представители на разнообразни вероизповедания в България.

В Раковски

Жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причестяване, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „ Пресвето сърце Исусово " в 11,15 ч на 6 май 2019 година За задачата пред храма са избрани зони за жители, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

На 3 май ще бъде публикувана спомагателна информация за подхванатите ограничения и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътешестване на папа Франциск в София и Раковски.

Всички искащи да участват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след инспекция на построените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани гости във очевидно нетрезво положение, както и такива, които носят обемисти багажи и неразрешени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от визитата на папа Франциск е допустимо да възникне краткотрайно усложнение в придвижването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР