Правителствената коалиция се управлява през мобилните телефони. В самата коалиция

...
Правителствената коалиция се управлява през мобилните телефони. В самата коалиция
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бързането за РСМ е под външен натиск и не е в наш интерес

" Правителствената коалиция се ръководи през мобилните телефони . В самата коалиция механизмите за взаимоотношение не работят. ".

Това съобщи пред БНР служебният министър председател в интервала май-декември 2021 година Стефан Янев, който бе министър на защитата в кабинета на Кирил Петков и от кабинета.

Исканата оставка на шефа на НСО е свръхконцентрация на власт в ръцете на министър-председателя Петков , счита Янев.
 Правителството желае главата на шефа на НСО, махат защитата на Борисов
Правителството желае главата на шефа на НСО, махат защитата на Борисов

Заради предадените на прокуратурата записи от камерите в Министерски съвет

Относно позицията на премиера Кирил Петков за Република Северна Македония (РСМ), Янев счита, че той демонстрира непознаване на казуса - непознаване на историческата част и недоумение на вероятността, която стои оттук насетне. Бързането е под външно влияние, което не е в националния ни интерес ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.
 Проф. Иван Илчев: След 100 година преследвания 3500 признали, че са българи в РСМ е доста
Проф. Иван Илчев: След 100 година преследвания 3500 признали, че са българи в РСМ е доста

Споразуменията нямат мощ до момента в който не влязат в учебниците

Според някогашния длъжностен министър председател изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е последна мярка.

" Никой дипломат няма право да се меси във вътрешните работи на една страна . Въпросът е на преценка дали с изявления и с дейности посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е прочувствена оценка на някого. В случая приказваме за една емоционалност в държанието и фриволност на - б.р.), който е споделил това. Тази композиция на емоционалност и фриволност не е по никакъв начин добре в държанието на общественик ", изясни Василев.

Той предвижда, че след вероятно изпъждане на съветската посланичка в София - Елеонора Митрофанова двустранните връзки сред България и Русия доста ще се влошат .
 Демократична България настоя за корав курс и Митрофанова да бъде изгонена
Демократична България настоя за корав курс и Митрофанова да бъде изгонена

Антоанета Цонева: Свободата, достолепието би трябвало да се отбраняват

Относно решението за военна помощ за Украйна на българския парламент е значимо да се калкулират какви са вероятните резултати по-късно, на първо място в стопански проект , счита Стефан Янев. Бившият боен министър е безапелационен, че с даването на военна помощ България става част от спора. " Рисковете са непреки от военна позиция, само че директни - от позиция на икономическите последствия ", сподели Янев.

България има потребност от още изтребители, само че в този момент и незабавно, сподели офицерът от запаса във връзка разискването за втора партида американски изтребители Ф-16. " Необходимо е да се мисли в този момент и незабавно за нови самолети, които не е наложително да бъдат Ф-16 , тъй като ни би трябвало междинно решение ".
 Съединени американски щати желаят да пазят небето ни като отплата за забавената доставка на Ф-16
Съединени американски щати желаят да пазят небето ни като отплата за забавената доставка на Ф-16

Договорът е сред двете държавни управления

По думите на Янев с приемането на Плана за възобновяване се дава зелена светлина да се харчат парите, планувани в него . " Дали ще потекат реки от мед и масло - това не е точният въпрос, тъй като това финансиране надалеч не е обезпечено въз основата на показания план, както е сега ", сподели Янев.

По мотив подозренията, зародили с компанията " Джемкорп ", която предлага " плана с така наречен батериен парк " Янев счита, че има и спомагателна информация, която удостоверява упоменатите обстоятелства, които удостоверяват подозренията. " Ако се потвърдят публично, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от Европейска комисия за този план ", предвижда той.
 МФ и МЕ обясниха за меморандума с Gemcorp
МФ и МЕ обясниха за меморандума с Gemcorp

Инвестиционен интерес от американската компания IP3 е бил деклариран на работна вечеря на 15 февруари

Относно готвения от него нов политически план, Янев изясни, че с Мая Манолова ще са съперници. Бившият боен министър интензивно се занимава с партийно строителство, само че към момента не желае да разкрива имена на хора, които ще бъдат част от неговата бъдеща партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР