„Правителствена болница става детска, какво по хубаво за Коледа от

...
„Правителствена болница става детска, какво по хубаво за Коледа от
Коментари Харесай

Кацаров: Правителствена болница става детска. Какво по-хубаво за децата за Коледа?

„ Правителствена болница става детска, какво по хубаво за Коледа от това нещо, което да дадем на децата “. Това съобщи в една от заключителните си конференции на поста служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Днес лекари от „ Лозенец “ стачкуват против концепцията да бъдат превърнати във краткотрайна национална педиатрия. Медиците обясниха, че болничното заведение не може да извършва сходна функционалност – първо, тъй като би трябвало още веднъж да се подписва контракт с НЗОК и тя да се акредитира и второ тя е база за образование на Медицинския факултет на Софийския университет и ще изгуби университетския си статут.

„ Лекарите са погрешно осведомени за желанията – ще си остава университетска, ще се правят трансплантации “, увери Кацаров.

Това обаче ще е краткотрайно решение – до построяването на същинската детска болница в двора на болница „ Лозенец “.

„ Проверихме, че може да се строи на този терен, няма спънки там да бъде построена детска болница. Дворът разполага с над 160 декара терен, на който може да се строи, и се намира в Южния парк “, заяви той.

Самата бъдеща болница съгласно Кацаров е с реален период от 5-8 години, в случай че няма обжалване. Мястото там било идеално, поради Южния парк. С изписването, децата могат да бъдат водени в парка, разсъждава министърът.

Самото преобразяване на Лозецен в педиатрия също няма да стане бързо - би трябвало ремонт и нова инсталация.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР