Правителствен документ, попаднал във ръцете на журналисти, предполага, че до

...
Правителствен документ, попаднал във ръцете на журналисти, предполага, че до
Коментари Харесай

The Independent: Коронавирусът може да убие половин милион британци

Правителствен документ, попаднал във ръцете на публицисти, допуска, че до 500 000 души могат да умрат от ковид, в случай че се болести към 80% от популацията на Англия.

Въпреки че министерството на опазването на здравето съобщи, че не чака този сюжет да се сбъдне, аналитична записка за държавното управление, „ изтекла “ до таблоида The Sun, отбелязва, че при „ релативно евентуален най-лош сюжет “ вирусът ще болести четирима от всеки петима британци.

Документът, формиран от отдела за осведомителна поддръжка на националната сигурност, предизвестява: „ Сегашното обмисляне допуска, че 2-3% от случаите с клинични прояви ще доведат до гибел. “

Това може да значи гибелта на до 500 000 английски жители, написа "Поглед инфо ".

Представител на Министерството на здравеопазването съобщи: „ Още първоначално изяснихме, че коронавирусът ще има избран резултат върху Англия.

Затова приготвяме проекти с очакване на всички вероятни разновидности, в това число релативно евентуалния най-лош сюжет. Важно е обаче, че ние не допускаме въплъщаването му на практика”.

„ Обществената сигурност е един от главните ни цели. И до момента в който до момента във Англия са регистрирани едвам 13 доказани случая, нашият екип от откриватели и здравни експерти работи непрекъснато, с цел да подсигурява, че както министерството, по този начин и Англия като цяло са подготвени за всичко”.

Междувременно върховен функционер на СЗО предизвести страните по света, че те не са "готови " за идването на ковид.

Представителят на СЗО за Китай доктор Брус Айлърд сподели в четвъртък: „ Времето е всичко за тази болест. Всеки ден има значение. "

„ Светът просто не е подготвен “, добави той. "Той може да се подготви бързо, само че това изисква огромна смяна в мисленето. "

Междувременно в Европа нараства страхът от пандемия. В Италия броят на разболелите се е нараснал до 322 души - с 45 случая за една нощ. 11 души са умряли.

Във Англия учебните заведения затварят вратите си и предизвикват учениците да се изолират след пътешестване в чужбина. Водещите английски лекари предизвестяват за вероятността от карантина и доста понижаване на транспортните услуги при положение на световна пандемия.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР