Правителствата трябва да въведат някаква форма на фискални мерки за

...
Правителствата трябва да въведат някаква форма на фискални мерки за
Коментари Харесай

МВФ иска фискални мерки от правителствата срещу вируса

Правителствата би трябвало да вкарат някаква форма на фискални ограничения за противопоставяне на икономическото влияние на ковид COVID-19. Това съобщи в понеделник основният икономист на Международния валутен фонд Джита Гопинат.

В обява в своя блог тя написа, че като вероятни ограничения би трябвало да се преглеждат всички парични прехвърляния, данъчни облекчения и дотации за заплати. По думите й краткотрайната рецесия не би трябвало да води до загуба на работни места или до банкрути, а най-хубавото решение ще бъдат директните парични прехвърляния, написа dnes.bg.

Главният икономист на МВФ уточни, че намаляването на лихвите и стратегиите за закупуване на активи (т.нар. " количествени удобства " ) могат да оказват помощ единствено в дълготраен проект, откакто обстановката се възстановява.

Джита Гопинат акцентира, че централните банки би трябвало да са подготвени да дават ликвидност на финансовите институции и компании, съобщи БНР.

През предходната седмица ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че епидемията от ковид съставлява сериозна опасност за международната стопанска система.

Тя разгласи пакет от 50 милиарда $ при ниски лихви за страните със междинни и ниски приходи, които се борят с отрицателното икономическо въздействие на ковид.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата парол
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР