Правителствата по цял свят се борят с осакатяващите последици от

...
Правителствата по цял свят се борят с осакатяващите последици от
Коментари Харесай

Ето къде няма нито един случай на COVID-19

Правителствата по целия свят се борят с осакатяващите последствия от ковид. Но някои страни към момента не са се сблъскали с пандемията от COVID-19 и не са записали нито един случай на инфектиран, съобщи " Дейли телеграф ".

Общо 15 страни и 11 презморски територии на някои страни нямат доказан случай на ковид. Данните се отнасят до 19 април. Държавите, в които няма ковид, са Коморските острови, Кирибати, африканската страна Лесото, Маршалови острови, Микронезия, Науру, Палау, Самоа, Соломонови острови, Таджикистан, Тонга, Туркменистан, Тувалу, Вануату и Северна Корея.

Сред английските територии, на които няма случай на COVID-19, са Островите Питкерн, Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня. Не са наранени и австралийските острови Рождество, Норфолкски и Кокосови острови. На новозеландските острови Кук, Ниуе и Токелау също няма доказан случай с ковид. Заразени с COVID-19 не са регистрирани и в Американска Самоа, Уолис и Футуна и в Свалбард.

Фактът, че множеството от тях са отдалечени от цивилизацията и че са туристически дестинации с малко локално население, спомага за опазването им от пандемията. Някои от тях взеха бързи и фрапантни ограничения, с цел да предотвратят възможна пандемия. Тонга, да вземем за пример, затвори границите си, разгласи изключително състояние и вкара полицейски час.

Данните от някои страни обаче са подложени на подозрения, защото са в голяма непосредственост до мощно наранени страни, написа още " Дейли телеграф ". Северна Корея продължава да твърди, че няма нито един случай, макар че в прилежаща Южна Корея има над 10 000 инфектирани с COVID-19.

Туркменистан граничи с четири наранени от ковид страни, само че не оповестява за нито един инфектиран от близо 6-милионното си население. Подобна е обстановката в Таджикистан, която граничи с Китай. Страната е с 9,1 милиона души население, само че президентът твърди, че няма инфектиран с COVID-19.

Коморските острови и Лесото са единствените африкански страни, в които няма ковид. Експерти считат, че за Лесото това е малко евентуално, защото граничи с Южна Африка, а там случаите на инфектирани са хиляди, написа още " Нова ТВ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР