Правителствата по цял свят предприемат редица извънредни мерки в подкрепа

...
Правителствата по цял свят предприемат редица извънредни мерки в подкрепа
Коментари Харесай

Налага се да ги съкратите? Дайте им надежда

Правителствата по целия свят подхващат редица изключителни ограничения в поддръжка на дребния и междинния бизнес, само че коронавирусът, който най-вероятно ще продължи да тормози стопанската система през идващите седмици и месеци, непроменяемо ще докара до нови съкращения на работните места. Ново анкета, оповестена тази седмица, разкри, че близо половината от фирмите в Съединени американски щати (47%), обмислят редуциране на чиновници през идващите три месеца.

Макар освобождението и стартирането в неплатен отпуск на редица служащи може да се окаже неотложно за доста компании, наранени съществено от ковид, всичко това не значи, че мениджърите имат опрощение да се държат като гадняри със своите подчинени и да демонстрират нулева съпричастност и такт, когато ги уволняват.

За страдание тъкмо това се случва с доста служащи, споделя HR специалистът Крис Дън.

„ Има информация, че най-малко една компания е съкратила 400 души, употребявайки авансово записано известие, публикувано посредством платформата за видеоконферентни диалози Zoom ”, споделя Дън.

Той е уверен, че това не е индивидуален случай  и че доста мениджъри са се възползвали от ограниченията за работа от у дома, с цел да си намерят опрощение да уволнят някои от чиновниците си, без даже да приказват с тях.

Не би трябвало обаче да разрешава технологиите и дистанцията да бъдат щитове против безотговорното държание и неналичието на човещина. Ето какво не би трябвало да вършат мениджърите съгласно Дън:

Не освобождавайте хора групово

Колкото и да е неприятна обстановката по света или съответно във вашата компания, в този момент не е моментът за липса на съпричастност. Точно обраното, това е нещото, от което хората имат най-голяма потребност сега. „ Доколкото е допустимо, поради събитията, съобщете новината на съкратените чиновници персонално и на четири очи “,  поучава Дън. По-късно може да включите всички наранени в общ видео диалог, в който да отговорите на техните въпроси, само че първичният контакт не би трябвало да бъде обществен.

Не използвайте авансово записани известия

Това демонстрира цялостна липса на почитание и самопризнание за труда на тези хора. „ Има особено място в пъкъла за мениджърите, които употребяват авансово записани изявления, с цел да оповестят на чиновниците си, че са уволнени. “, споделя Дън.

Бъдете хуманен

Това е нещо, което не би трябвало да бъде обяснявано, само че очевидно в днешно време има потребност да се подчертава върху човещината. „ Покажете известна угриженост към хората, които ненадейно се озоваха в едно от най-трудните време за последните 50 години “, споделя Дън.

В последна сметка, действителността е такава съкращенията са на фона на международната рецесия с ковид са неизбежни, само че това не значи, че човек би трябвало да не помни положителните маниери и нормите на обществено държание. Най-доброто нещо, което може да извършите за тези хора, е да им покажете, че ги разбирате и да им дадете вяра, че един ден нещата ще бъдат по-добри.

....................

Джесика Стилман , бизнес блогър, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР