Правителствата от САЩ до Обединеното кралство и страни от цяла

...
Правителствата от САЩ до Обединеното кралство и страни от цяла
Коментари Харесай

Компании събират личните ни данни – какво трябва да знаем?

Правителствата от Съединени американски щати до Обединеното кралство и страни от цяла Европа бързо последваха образеца, опасявайки се, че с данните на стотиците милиони консуматори на TikTok по света (150 милиона единствено в Европа), може да разполага и китайското държавно управление. Пекин отхвърли обвиняванията, само че законодателите са скептични, отбелязва Euronews.

Но освен TikTok събира данни – платформата просто постави тематиката на масата. Всички платформи и компании събират данни в интернет - от хронологията на това, което търсим онлайн, от желаните браузъри и от информацията, която вкарваме, в това число име, възраст, имейл адрес и други характерности, които могат да се употребяват за идентифициране на физическото лице.

Начините за събиране на данни са доста - посредством IP адреси, навигационни данни, бисквитки или информация, която сами предоставяме, главно в обществените медии – какво харесваме, какви емотикони слагаме, какво публикуваме, както и когато попълняме разнообразни формуляри онлайн – за кандидатстване за работа, за прилагане на услуги, записване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР