Правителствата на страните членки на ООН трябва да изпратят международна

...
Правителствата на страните членки на ООН трябва да изпратят международна
Коментари Харесай

Генералния Секретарят на ООН призова за изпращане на помощ за Хаити за борба с престъпността

Правителствата на страните членки на Организация на обединените нации би трябвало да изпратят интернационална помощ на Хаити, с цел да може страната да се оправи с високата престъпност. Това стана ясно по време на среща сред министър-председателя на Хаити Ариел Анри и Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Към Гутериш бяха отправени въпроси по отношение на поисканата през октомври помощ от интернационалните профилирани сили. Той отвърна, че въпросът ще бъде коментиран с министър-председателя на Хаити.
Не съм тук, с цел да споделям какво да вършиме. Тук съм, с цел да ви изслушам и да ви окуража да придвижите процеса на преход напред.
Антониу Гутериш, секретар на Организация на обединените нации

Анри е отпред на Хаити от 2021г., след убийството на президентът Жувенел Моиз. Негова съществена цел е да организира почтени президентски избори. Експерти обаче считат, че това е невероятно, защото към 80% от столицата се управлява от улични банди. В Хаити съвсем няма демократично определени институции, защото страната не може да организира избори от 2019 година насам.
Населението на Хаити е извънредно изтощено от множеството рецесии в страната. Всеки втори в страната живее в последна беднотия, хиляди са принудени да гладуват и нямат достъп до питейна вода.
Антониу Гутериш, секретар на Организация на обединените нации

Посещението на Гутериш е единствено няколко дни откакто специалистът на Организация на обединените нации по правата на индивида в Хаити  прикани за профилирана интернационална помощ и оръжейно ембарго. В неделя се чака Гутериш да да посети Тринидад и Тобаго. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР