Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат както е

...
Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат както е
Коментари Харесай

Туск: Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат във Варшава на 28 март

Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат " както е контрактувано " на 28 март във Варшава, съобщи през днешния ден полският министър-председател Доналд Туск, ден откакто Киев изиска сходна среща да се състои в границите на тази седмица, съобщи Франс прес.

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани през вчерашния ден за незабавни диалози сред двете държавни управления за разрешаване на казуса с блокадата на общата им граница от ядосани полски фермери.

Във видеообръщение Зеленски разгласи, че е изискал от своето държавно управление да " отиде на границата " сред двете страни " допустимо най-скоро до 24 февруари ", като прикани полския министър председател Доналд Туск да направи същото.

Туск уточни, че сходна среща сред двете държавни управления към този момент е планувана за март.

" Вече се договорихме в Киев с (украинския) министър-председател Денис Шмигал, а президентът (Володимир) Зеленски беше осведомен, че срещата на двете държавни управления ще се организира на 28 март във Варшава ", сподели Туск.

В същото време полският министър председател увери, че политическите диалози сред министрите на двете страни " не престават от самото начало " и че самият той остава " в непрекъснат контакт " с украинския си сътрудник.

На конференция Туск заяви също, че Полша ще включи граничните пунктове с Украйна в листата на " сериозната инфраструктура ", с цел да се избегнат спирания, които биха могли да повлияят на доставките на военна и филантропична помощ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР