Правителствата на Германия и Италия заседаваха съместно днес в Берлин.

...
Правителствата на Германия и Италия заседаваха съместно днес в Берлин.
Коментари Харесай

Рим и Берлин строят заедно газопровод за водород към Африка

Правителствата на Германия и Италия заседаваха съместно през днешния ден в Берлин. Общите съвещания се организират за първи път от 2016 година насам. В края на консултациите канцлерът Олаф Шолц и министър председателят Джорджа Мелони се включиха във виртуалната среща Г20, в която за първи път отдавна взе участие и съветският президент Путин.

Срещата сред немското и италианското държавно управление има за цел да усъвършенства връзките сред Германия и Италия, които в последно време се утежниха. Бе подписан взаимен " проект за деяние ", който има за цел да задълбочи съдействието сред двете страни - изключително в региона на конкуренцията, външната политика и политиката на сигурност, опазването на климата и миграционната политика.

Италия и Германия желаят да изградят тазопровод за зелен водород от Северна Африка до Бавария, стана също по този начин ясно на срещата. В съглашението за водопровода, което те подписаха, се акцентира, че двете огромни страни от Европейски Съюз желаят да придвижат напред диверсификацията на енергийните доставки и да реализират построяването на нови тръбопроводи за природен газ и водород сред Германия и Италия (през Австрия и/или Швейцария).

Това се отнася по-специално за " Южния централен водороден кулоар ", който свързва южните елементи на Германия и Италия със Северна Африка. Целта е да се разшири трансграничната газопроводна инфраструктура и да се даде опция за импорт на 10 милиона тона водород до 2030 година

" Коридорът също по този начин предлага големи благоприятни условия за импорт на възобновима сила от Северна Африка и свързва центровете на търсене в Италия, Германия, Австрия и Швейцария, като по този метод способства за основаването на по-голяма европейска атомна мрежа ", се споделя в германско-италианското изказване.

За да реализират тази цел, Германия и Италия желаят също по този начин да насърчат производството на възобновими енергийни източници, природен газ и водород в Северна Африка. Производството обаче би трябвало да бъде съобразено със социално-икономическите и екологичните стандарти. Шолц и Мелони към този момент разискаха плана по време на визитата на канцлера в Рим през юни.

В взаимната декларация, която двамата подписаха в този момент, на цели 20 страници тематиката за миграцията е наранена относително в резюме. Съществуващият механизъм за съвещания на всеки шест месеца би трябвало да бъде уголемен. Търси се и по-тясна съгласуваност в границите на новия пакт на Европейски Съюз за миграцията и убежището, " както и при възможни взаимни планове и съдействие на Европейски Съюз с трети страни на генезис и пренос ". Наскоро Италия подписа съглашение с Албания за основаването на бежански лагер, в който ще се правят процедури за даване на леговище.

След приема в канцлерството Шолц и Мелони се причислиха към виртуалната конференция на държавните и държавните ръководители на Г-20 в края на индийското председателство.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР