Правителствата на Европейския съюз не трябва да крият дебатите си

...
Правителствата на Европейския съюз не трябва да крият дебатите си
Коментари Харесай

Страните от ЕС да сложат край на тайните дебати, настоя европейският омбудсман

Правителствата на Европейския съюз не би трябвало да крият дебатите си зад стена от безмълвие, а намерено да заявяват позициите си по оферти за закони в Европейски Съюз, сподели европейският омбудсман Емили О`Райли, представена от " Ройтерс ".

" Почти невероятно е жителите да наблюдават законодателните полемики в Съвета сред представители на националните държавни управления. Този метод " при закрити врата " рискува да отчужди жителите и подхранва отрицателно отношение ", съобщи О`Райли.

Съветът на Европейски Съюз, в който заседават дипломати и политически представители на 28-те страни членки, разисква и приема закони дружно с директно определения Европейски парламент, показва " Ройтерс ". Той обаче в огромна степен прави работата си надалеч от погледа на обществото посредством междуправителствена дипломация. Често е доста неразбираемо кои държавни управления оспорват или поддържат дадени резултати.

По думите на О`Райли, която е някогашен публицист от Ирландия, това подхранва една просвета на обвинявания към Брюксел и държавните управления могат да отрекат личната си отговорност за решения в Европейски Съюз, които са подкрепили в Съвета, само че са се оказали непопулярни.

Тя предложи Съветът редовно да записва кои страни членки са заели позиции по законодателни оферти и да затегне обсега на разпоредбите, които лимитират общественото обикаляне на документи на институцията. О`Райли изиска Съветът да отговори в детайли на предложенията до три месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР