Правителствата на държавите в Европейския съюз обсъждат как могат да

...
Правителствата на държавите в Европейския съюз обсъждат как могат да
Коментари Харесай

Португалия: Сертификатите за ваксини да влязат в употреба до 21 юни

Правителствата на страните в Европейския съюз разискват по какъв начин могат да разрешат на страните да отворят границите си за туристи и по какъв начин жителите на Европейски Съюз ще могат да пътуват по-свободно в 27-те членки. Агенция Ройтерс показва някои от главните акценти, обсъждани от ръководителите.
Сертификатите ще бъдат раздадени гратис от здравните управляващи в страните от Европейски Съюз на жители, които са се ваксинирали, прекарали са вируса или имат негативен PCR тест. Никой няма да бъде длъжен да употребява документа на Европейски Съюз. Португалия се надява на политическо единодушие по договорката до края на май, с цел да може документът да влезе в приложимост до 21 юни.
 Проф. Кантарджиев желае да сме измежду първите с имунизационен документ против ковид Проф. Кантарджиев желае да сме измежду първите с имунизационен документ против ковид
България би трябвало да е измежду първите, които ще вкарат така наречен зелен имунизационен документ. Това съобщи пред предаването " Неделя 150 " на...
Преговарящите би трябвало да решат дали в документа могат да бъдат включени по-бързи, само че по-малко точни проби. Сертификатът може да бъде книжен или цифров документ с QR код, носещ кодирани данни, които ще бъдат качени в централната система, с цел да разрешат инспекция в други страни от Европейски Съюз. Предстои договарящите от Европейски Съюз да решат дали всички ваксини могат да бъдат включени в документа или единствено тези, утвърдени от Европейската организация по медикаментите, прецизира БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР