Правим всичко възможно, следим ситуацията буквално по часове и се

...
Правим всичко възможно, следим ситуацията буквално по часове и се
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Правим всичко възможно максимално да отложим затягането на мерките

Правим всичко допустимо, следим обстановката безусловно по часове и се опитваме оптимално да отложим стягането на ограниченията, с цел да не вредим на хората. Това съобщи на брифинг министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по отношение на новите противоепидемични ограничения.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/192867339573208
Д-р Стойчо Кацаров съобщи, че е учуден от реакцията на някои полицити и общественици след издадената от него заповед.

" Цяло лято на 50% от потенциала си работят всички мероприятия и това не се трансформира. С новата заповед им се дава опция да работят на 100% ", изясни министърът.

" Не се постановат ограничаващи ограничения. Налагат се стимулиращи - да работиш на 100, вместо на 50 %. Подчертавам още веднъж - нищо не се трансформира ", безапелационен е доктор Стойчо Кацаров.

" Следейки обстановката, ще се ползват ограниченията по този начин, както преценим ", съобщи министърът.

" Отново да повторя - не се ползва понижаване. Ако епидемиологичната обстановка го изисква, ще бъдат наложени спомагателни ограничавания. Оставете това на специалистите ", добави министър Кацаров.

Той съобщи, че сега е ненужно да се разясняват каквито и да било хипотези, като уточни като образец това дали децата ще тръгнат на учебно заведение или не.

" Към днешна дата спомагателни ограничения не се постановат. Това е нашата оценка ", акцентира още веднъж доктор Кацаров.

Той добави, че могат да се постановат районните ограничения, а даже националните могат да не бъдат въвеждани, в случай че това не се постанова в региона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР