Правим всичко възможно да предпазим мирните жители на Газа. Това

...
Правим всичко възможно да предпазим мирните жители на Газа. Това
Коментари Харесай

Нетаняху към Байдън: Правим всичко възможно да предпазим мирните жители на Газа

Правим всичко допустимо да предпазим мирните поданици на Газа. Това разгласи израелският министър председател Бенямин Нетаняху по време на среща с американския президент Джо Байдън, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това ще бъде друг вид война, тъй като " Хамас " е друг вид зложелател. С напредването на войната Израел ще направи всичко допустимо, с цел да защищити мирните поданици ", акцентира израелският министър председател.

Байдън акцентира, че фракцията е по-лоша от " Ислямска страна " поради убийството на израелски жители при изненадващото нахлуване на 7 октомври, което отприщи вълна от принуждение сред Израел и палестинците. Той сподели, че е " печален и засегнат " поради детонацията в болничното заведение в линията Газа, която съгласно " Хамас " е умъртвила стотици хора. Според американския държавен глава обаче наподобява, че " другият тим " носи отговорност за гърмежа, визирайки палестинските бунтовници.

" Според това, което видях, наподобява, че е дело на другия тим, не ваше. Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че имаме да решим доста въпроси ", сподели Байдън на Нетаняху по време на срещата им.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, представено от Асошиейтед прес, че разрухата се дължи на израелски въздушен удар, само че израелската войска отхвърли да има нещо общо и обвини палестинската формация " Ислямски джихад ".

Байдън трябваше да посети и Йордания след спирката си в Израел, само че малко откакто излетя от Вашингтон срещата му с арабски водачи бе анулирана поради детонацията в болничното заведение. Това му костваше опцията за диалози лице в лице, които съгласно него биха били основни за слагането на обстановката под надзор. Също по този начин се чака американският президент да окаже напън на Израел, с цел да бъдат разрешени доставките на филантропична помощ за палестинците в Газа. 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху благодари на Байдън за " безапелационната поддръжка " във войната в Газа и даде актуализирана информация за броя на жертвите след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври, което провокира последвалите израелски удари.

" На 7 октомври " Хамас " умъртви 1400 израелци, може би повече ", сподели Нетаняху.

Той прикани интернационалната общественост да застане на страната на Израел във войната " сред силите на цивилизацията и силите на варварството ".

Очаква се с изключение на с премиера Нетаняху Байдън да се срещне и с президента Ицхак Херцог, както и с израелския военновременен кабинет, заяви Белият дом.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР