Правим стъпки напред, но не мога да се похваля с

...
Правим стъпки напред, но не мога да се похваля с
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви, че е в ход трудно, но все по-тясно сближаване с ГЕРБ

" Правим стъпки напред, само че не мога да се похваля с дисциплинираност. Няма да показвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е предпочитание и от двете страни. Поели сме ангажимент, че е нужен общ ръб за номинации за регулаторите. Тук не приказваме за позиции като хора, а за регулатори с изтекли мандати ", сподели още той.

Според Петков е належащо да се организират ежеседмични работни срещи.

" В първите шест месеца на 2023 година бюджетът е на плюс. Не е правилно, че страната отива във финансов колапс. Ако няма поддръжка за бюджет, няма по какъв начин едно държавно управление да работи. Знам, че Асен Василев направи среща с специалисти от ГЕРБ. Имаше градивен диалог там ", сподели още Кирил Петков.

Регулаторите

" С Димитър Радев водихме сериозен диалог. Кой е новият шеф на Българска народна банка е от огромно значение за влизането в еврозоната през идната година. Аз харесах диалога, който имахме и видях в негова страна порив, че няма да има закъснение във влизането в еврозоната и това да стане в средата на 2024 година, уточни Кирил Петков, само че посочи, че следва да бъде взето извънредно решение на вътрешнопартийно заседание.

" Опитаха се да нападат Даниел Лорер. Не е обсъждана кандидатурата му за Българска народна банка. Бяхме горди от номинацията му за еврокомисар. За шеф на Българска народна банка индивидът, който ще бъде повдигнат, би трябвало да има огромен банков опит. "

" Водим диалози с Иванка Динева, която е препоръчана за шеф на НЗОК. Експертите в нашата коалиция направиха диалог с нея. Тези регулатори са по-важни от държавното управление и предопределят по какъв начин страната се движи. Залагайки верните или неверните хора, ще предопредели по какъв начин ще се движи в България даже и по-късно държавно управление ", акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Депутатските имунитети

Кирил Петков поздрави Бойко Борисов, че самичък реши да се откаже от имунитета си. Комисията е естественият метод да се случват нещата. Надявам се комисията за имунитетите да проработи, означи Петков. Нашите представители бяха там. Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не участваха в комисиите, а останалите партии имаха отсъстващи членове. Аз приканвам Комисията да проработи. Задача на членовете е да решат за имунитетите ", сподели съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР