Правим се, че цензурата я няма. И когато се получи

...
Правим се, че цензурата я няма. И когато се получи
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Ген. Мутафчийски ми е ял от хляба вкъщи, после се обърна срещу мен заради ГЕРБ

Правим се, че цензурата я няма. И когато се получи подобен конфликт е огромна изненада за всички. А в действителност се оказва, че надалеч не е по този начин, или най-малко не в нашите среди, тъй като аз знам за сътрудници от болничното заведение, които са ограничавани без необикновен мотив ".

Това сподели доктор Мирослав Ненков в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио.

Припомняме, че преди дни доктор Ненков подаде оставка от Военна болница, тъй като, по думите му, оттова му забранили да изрича мнението си. Според него управлението на Академията счита, че с неговите изявленията и позиции по настоящи тематики поврежда имиджа на институцията.

Той бе безапелационен, че в никакъв случай не би си разрешил да урони престижа на ВМА.

" Първо, военачалник Мутафчийски беше началникът ми. Второ, ВМА беше моето работно място. Трето, аз от ВМА нищо неприятно не съм видял ", уточни доктор Ненков.

" Страдам, извънредно доста ми липсват сътрудниците. Те са мого готини и съществени хора, които правят страхотна работа ", съобщи лекарят.

На въпрос кой е оказвал напън върху военачалник Мутафчийски, доктор Ненков отговори, че няма по какъв начин да знае.

" Допускам, че идва откъм Дондуков цялата тази история, тъй като до момента в който пристигна време да ме срита генералът аз нямах никаква медийна изява, изключвайки Дарик ", изясни той.

Д-р Ненков ракзаза по какъв начин се е стигнало до оставката му:

" Имах среща с ген. Мутафчийски, той ми се скара, че унищожавам ВМА, него персонално и всичко в близост, да спра незабавно с медийните изяви или той ще ме махне от операционната, в която работя в последните 13 години. Не е уволняване, само че си е грубиянска опасност. Това се случи два дни преди да си подам оставката. Реших да го премисля и да не работя прочувствено ".

`Ти пий, аз съм си пристигнала подготвена “... и още от вицовете с доктор Ненков

" Мотивите, които той посочи пред мен - това беше една доста надъхана тирада, монолог, безусловно несъстоятелни, добави той.

Д-р Ненков ракзаза още, че допреди да стане началник на Академията, връзките му с ген. Мутафчийски са били другарски.

" Идвал е в дома ми, ял ми е хляба. След като стана началник имахме няколко диалога по времето на ГЕРБ от сорта на " стига, бе, Миро, защо вървиш по тия медии? ". И тъй като аз не стопирах да вървя по медии, ни се скапаха персоналните връзки ".

" Плащам прекомерно висока цена за свободата си. За мен е доста висока цена. Ама всеки самичък си преценява. Сега аз платих висока цена, някой различен може би няма да заплати в никакъв случай такава цена ", сподели още доктор Ненков.

Той бе безапелационен, че в случай че сега би могъл да върне времето обратно, отново би постъпил по същия метод и даже би си подал оставката още същия ден.

" Не може да се оказва подобен напън върху един безусловно елементарен служащ от операционната. Аз не съм фактор във Военна болница, не съм изразявал мнението на Военна болница. Нямам и причина да го върша ", съобщи доктор Ненков.

Той описа още, че е получил много предложения за работа, само че изясни, че с цел да не основава проблеми на някой шеф на държавна болница, може би е по-добре да не обмисля да стартира работа в такава.

Д-р Ненков уточни още, че няма планове да стига до съд.

" За какво да осъдя болничното заведение или генерала? Аз съм си взел моето решение, подписът ми е непринуден ", изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР