Правим първия пазар само за български стоки в кв. Борово,

...
Правим първия пазар само за български стоки в кв. Борово,
Коментари Харесай

Пазари Юг правят първия БГ пазар


Правим първия пазар единствено за български артикули в кв. Борово, съобщи на семинара за бюджета на Столична община изпълнителният шеф на “Пазара Юг” ЕАД Николай Попов.
”Само с нововъведения може да преборим нашествието на непознатите вериги. Те наливат милиони и ни затрупват с вносни артикули, без нужното качество. С фермерските пазари, които вършим поддържаме българките производители и даваме опция на столичани да закупят чиста и вкусна храна. В същото време генерираме доходи и водим нови наематели на стандартните пазари”, изясни Попов.
От презентацията на “Пазари Юг” стана ясно, че планът за българския пазар е на няколко години. Административни пречки с парцела са попречили на реализирането му. Сега тези спънки били отстранени и ще се желае решение на СОС за инвестицията.
Освен новия пазар бе показана дейноста на сдружението до момента. Оказа се, че през годините са извършени десетки външни събития- Коледни пазари, Фестивали и над 160 дневни фермерски пазара. Стоителството на метрото е повлияло отрицателно на пазар “Красно село” и с цел да бъдат компесирани приходите от общинското сдружение залагали на външни събития.
Очевидно тези начинания са извънредно сполучливи, тъй като постоянно има хиляди хора, а и столичани ги поддържат напълно.
Не единствено у нас, само че и в чужбина “Пазари Юг” ЕАД са провеждали събития. През годините са предстявали родни артикули във Виена, Братислава и Любляна. Именно от Любляна пристигнала и концепцията за кулинарния фестивал “София оупън кътчън”.
През лятото на улица Оборище ще излязът най-хубавите и посещавани заведения за хранене в София, с цел да готвят навън. Предвидена е неповторима културна програма- концерти, театри, изложения за приложни изкуства. Събитието ще бъде на ден, с цел да не се подвига звук.
От пазари “Възраждане” ЕАД пък следват образеца на сътрудниците си и също вършат фестивал за храна, само че на “Женския пазар”. Имат и план за доставка на храна по домовете.
Общинските съветници и публицистите останаха очевидно удовлетворени от видяното. Направи усещане, че има предложение от “Пазари Юг” за преубразуването му в компания за ивенти със опазване на сегашната активност. Така фирмите в столицата ще се обръщат към общинското сдружение за оранизацията на разнообразни събития навън и закрито.









Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР