Правим го в помощ на г-н Борисов, уточни Жельо Бойчев,

...
Правим го в помощ на г-н Борисов, уточни Жельо Бойчев,
Коментари Харесай

Лъснаха По Бели Гащи! Още Един Български Град Управляван От Батко И Братко! Бсп Разкриха Крупни Далавери В

Правим го в помощ на господин Борисов, посочи Жельо Бойчев, народен представител от левицата. Той осведоми, че досега в централата на социалистите са постъпили над 70 сигнала за груби нарушавания по места, кадруване, систематизиране на общински средства и публични поръчки. На " Позитано " 20 се тормозили, че доста от хората, алармирали за нередности, били подлагани на напън и закани.

Големият въпрос е какво ще направи оттук насетне ГЕРБ, желаеме политическа реакция, разгласи Бойчев.

Като част от схемата на роднински назначения в Габрово депутатът от региона Кристина Сидорова описа за брата на Томислав Дончев - Момчил, който без конкурс бил назначен персонално от кмета за шеф на общинското звено " Озеленяване " и ръководи над 1 млн. лева

В роднинския модел бил и братът на някогашния народен представител от ГЕРБ Цветомир Михов, който от година и половина не работел в габровската болница, само че това, по думите на Сидорова, не му пречело да е част от Съвета на шефовете и като подобен да получава заплата от няколко хиляди лв..



Кръстниците на кмета на града Таня Христова - Мария и Момчил Недеви, пък били надлежно ръководители на ОИК и на РИК. Момчил Недев в това време бил и юрист на здравната каса.
Юрисконсулт по огромни европейски планове, които извършва община Габрово, още веднъж назначен от Таня Христова без конкурс, уточни Кристина Сидорова.

Според още изнесени от депутата данни компанията на Цветомир Михов, който в този момент е регионален координатор на партията на Борисов, извършва всички публични поръчки за поддръжка на автопарка на общинския пътнически превоз и общинската компания БКС. Съученичка на жена му е за зам.-областен шеф на Габрово, а нейният брачен партньор е зам.-директор на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Изобщо едно семейство, което ръководи регионалните структури в Габрово, заключи Сидорова. От левицата изнесоха и други образци на роднински обвързаности и назначения.

Или, заключи Кристина Сидорова, Габрово ръководят " батко и братко " и единственото условие, на което би трябвало да дава отговор един човек, с цел да бъде назначен, е да е член на ГЕРБ. Това, добави тя, е моделът на град, в който ГЕРБ печели с огромно болшинство и методът за огромната му изборна победа.

Надявам се министър председателят Борисов ясно да покаже ще има ли господство на закона в страната ни, правила, които да важат за всички, изиска Жельо Бойчев.

За напън след подаден сигнал заяви депутатът Стоян Мирчев. След като през вчерашния ден той " осветлил " в народен ефир същата скица, само че за област Силистра, регионалният ръководител на Българска социалистическа партия е бил непосредствено застрашен от двама общински съветници, че до два месеца ще бъде " пометен ".

Цветанов: Винаги подлагам на подозрения изказванията на Българска социалистическа партия

Ако Томислав Дончев беше назначил брат си до момента в който беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни с всички изказвания на Българска социалистическа партия, щяхме да вземем и отношение. Това отговори ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка информацията на Българска социалистическа партия за роднински назначения в Габрово.

„ ГЕРБ се учреди през декември 2006 година. Всички хора в ПГ и тези, които станаха общински съветници, кметове преди този момент не се познаваха. Нормално е, когато станем другари през тези 10 години някой да се обърне към различен да му стане кум “, уточни той.

Томислав Дончев е в изпълнителната власт и в законодателната, от 10 години живее в София. Неговият брат е останал и работи в Габрово. Томислав Дончев не е шеф, сподели още Цветанов.

Твърденията на Българска социалистическа партия постоянно ги подлагам на подозрения. Това са несериозни неща, съобщи Цветан Цветанов. Те желаят да вкарат страната в една серпантина и да отклонят вниманието от значимите тематики.

За всички структури на ГЕРБ сме упълномощили да се направи инспекция, с цел да не употребяват съперниците ни това като мотив. Ако има роднински назначения някъде, които са с някакво влияние и е нарушен законът, те би трябвало да бъдат изчистени, съобщи още Цветанов. Той изясни, че през днешния ден няма да има среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ с ПГ, тъй като няма такава нужда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР