Правим детска болница за Южна България. В това увери премиерът

...
Правим детска болница за Южна България. В това увери премиерът
Коментари Харесай

Борисов доволен, че София и Пловдив ще имат детски болници

" Правим детска болница за Южна България ". В това увери министър председателят Бойко Борисов на съвещанието на Министерки съвет. Днес държавното управление одобри план на разпореждане за одобрение на средства по бюджета на Министерство на здравеопазването във връзка с увеличение на капитала на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Здравният минитър Кирил Ананиев уточни, че с над 16 млн. лева ще бъде повишен капиталът на сдружението. С нарастването ще се извърши строителство на нова постройка - диагностично лековит корпус за клинични, педиатрични и онкологични специалности.

Предвижда се построяването на нов болничен корпус от седем етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни върху личен терен във фаза две на лечебното заведени в Пловдив. Борисов настоя малко по-разбираемо да бъде показана информацията.

" Вчера го изпратих Горанов да види терена и опциите, можем да си го позволим, а и децата заслужават. След София и в Пловдив работят интензивно. Аз съм уверен, че в София ще има детска болница, откакто стартира работата по нея. Няма какво да ни стопира и незабавно можем да действаме ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР