Правилото на екватора може да ни помогне да отслабнем с

...
Правилото на екватора може да ни помогне да отслабнем с
Коментари Харесай

Отслабваме с Правилото на екватора

Правилото на екватора може да ни помогне да отслабнем с 2 до 4 кг за 2 седмици. Това настояват диетолози, съгласно които след 15 часа метаболизмът ни внезапно се забавя. Това пък води до по-бавно асимилиране на въглехидратите, написа dariknews.bg.

Какво е правилото на екватора и по какъв начин работи?

То стъпва върху изключването на евентуално сложни за асимилиране храни след 15 часа. Диетолозите предлагат изцяло да се откажем след този час от цяла поредност артикули. Сред тях са торти, десерти, сладкиши, шоколад, мед.

Трябва да се понижи и приемът на плодове. Макаронените произведения, в това число твърдата пшеница, също се усвояват мъчно от тялото вечер. Препоръчително е също да ядете ориз и овесена каша заран или на обяд.

Сушените плодове също са включени в листата на продуктите, неразрешени след 15:00 часа съгласно „ правилото на екватора “. Те съдържат огромно количество естествена захар, тъй че е най-добре да се употребяват като лека закуска преди обяд.

Според специалистите, въглехидратите би трябвало да се хапват до 15 часа, както и аленото месо, сладки млечни артикули и зеленчуци, които съдържат нишесте. Това са картофи, моркови, сладки картофи и цвекло. Нишестето се усвоява най-тудно вечер и предизвиква остатък от инсулин. Той блокира производството на соматотропин, хормон на растежа, който директно въздейства върху процесите на изгаряне на мазнините в тялото.

Според статистиката, хората спазващи правилото на екватора губят от два до четири и половина кг през първите две седмици. След това е допустимо процесът на унищожаване на наднорменото тегло да стартира да върви малко по-бавно. Но „ екваториалното предписание “ работи не толкоз за скорост, що се касае за постоянен резултат.
Свързани вести Диетолог: Две елементарни правила за бързо намаляване до Нова година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР