Правилно ли е да си виновен до доказване на противното,

...
Правилно ли е да си виновен до доказване на противното,
Коментари Харесай

Адвокат: Съдът отнема колата, но полицията я взема още в момента на положителния тест. Това може да се точи с години

Правилно ли е да си отговорен до доказване на противното, каквото се случва с полевите проби за аркохол и опиати, попита през днешния ден Виктор Николаев.

Явно е, че в България всичко е допустимо. Това се случва на фона на всеобщото неодобрение на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, когато им започнаха инспекциите със същите тези полеви проби. Те извнеднъж споделиха, че тези проби не са качествени, позволяват неточности, разяснява пред Нова тв Красимир Георгиев.

И добави, че недоволството на служителите на реда бе почетено, само че единствено тяхното. Недоволството на водачите е същото, само че тях никой не го почита. Същите тези проби могат да причинят щета на жителите, на които ще им се отнеме МПС-то. И най-после ще му кажат " но извинявайте, добави той.

Според мен могат да се вкарат други ограничения и да не се ст ига до тази прекаленост, само че законодателят не се вслушва в нашите препоръки. Според мен тази мярка с отнемането на колите ще докара до ужасно доста корупция, ще я евиличи. Още занапред се приказва по какъв начин някой ще си купи кола за 500 лв., по какъв начин ще се дрогира и ще си я кара и доста значимо, че ше му я вземат, разяснява той.

Т.е. става въпрос да си имат кола за предоставяне, добави той.

В към 8% от случаите тестванията регистрират неверен резултат. Това е потвърдено. Това е прекомерно висок %, с цел да могат да се примирят водачите с подобен риск, коментира адв. Людмил Рангелов.

Тестовете в Германия са разнообразни, друго качество са. Тестовете за опиати регистрират и интензивността на дейната съставна част, която въздейства върху държанието на лидера, изясни той.

Законът би трябвало да разграничи използването и карането на кола под въздействие на опиат, уточни той.

Когато се приема един закон, има процедура, която би трябвало да се съблюдава, с цел да може да се подсигурява приложението на този закон. Освен публичното разискване, би трябвало да се вземат поради материално-финансовите предпоставки за осъществяването на закона. Това в тази ситуация не е направено. Не можеш първо да приемеш закона, а след това да нямаш задоволително лаборатории, с цел да го обезпечиш. Това би трябвало да стане или предватерително, или редом, разяснява юристът. 

Нормалното е всеки един жител да има денонощен достъп до лицензирана лаборатория и в границите на няколко дни да му излязат кръвните проби, с цел да се съблюдава закона, разяснява още той.

В момента както е записано в закона, отнемането на транспортното средство става с решение на съда, само че обезпечаването на тази опция след месеци да вземем за пример, става директно сега на констатиране на използването на алкохол и опиати. Т.е. незабавно колата отива на паркинг на Министерство на вътрешните работи, котио даже не са и паркинги. Имам случай на кола с влекач, които стоят от 13 години на подобен паркинг, а хората още не са наказани. Това е недопустим период за съвременна правова страна, описа юристът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР