Правилникът за охрана на затвора изисква, чак на външните постове

...
Правилникът за охрана на затвора изисква, чак на външните постове
Коментари Харесай

Николай Радулов попари надеждите за намиране на избягалите затворници

Правилникът за защита на пандиза изисква, чак на външните постове охранителите да носят оръжие, с цел да не им се отнеме. Има групи, които в случай че се случи нещо, влизат и работят по избрана тактичност. Това сподели специалистът по сигурността Николай Радулов в ефира на bTV.

По думите му казусът в пандизите е неналичието на задоволително личен състав. „ Владимир Пелов е остроумен, комбинативен, дръзновен човек, който сега е обезверен и няма друга опция. Това е предпоставката за бягството му. Отчаянието му се дължи на това, че има да изтърпява 30 годишна присъда, без право на обжалване. Аз се надявам в него да е останало още мъжкото му възприятие, което го имаше преди години в Кремиковци, и да не се стигне до жертви. Това сподели общественият служащ с опит в пандизите Калин Гайтанджиев. По думите му животът за Пелов не е полезност.

„ В това бягство имаше подтик “. Гайтанджиев сподели още, че има войнстваща непросветеност в защитата на местата за отнемане от независимост. „ Надзирателите стачкуват, а това демонстрира, че отчаянието е взело връх. Трябва да има понесена лична отговорност на директните ръководители на пандиза “. В същото време надзирателите се усещат като че ли гласът им е в пустиня. Нужно е да се каже, че няма по какъв начин да се работи, стана ясно от думите му.

„ Затворите се ръководят от тези, които лежат вътре “, разяснява Радулов. „ Нямам по какъв начин да се вкара револвер с дрон. Най-сигурният метод е да се достави персонално от човек. Той е импортиран на части благодарение на надзорник “, позволи Калин Гайтанджиев. „ Протестите на надзирателите вървят редом с митингите на служителите на реда. Винаги се е поставял въпроса за некомпетентното ръководство. Всеки път обаче се подчертава върху повишението на заплатите. Това е на ниска цена политически трик, че тези хора не работят, а желаят единствено пари. Ако нещо се случи по време на осъществяване на дълга му и почина, страната не оказва помощ на фамилията му. Държавата дава знак, че не се интересува “, съобщи Николай Радулов.

„ Не може да се позволява бягство от пандиза в 21 век от Централния софийски затвор. След като има човек, който е позволил това, той би трябвало да се накаже, а не да продължава да работи там. Недопустимо е “, акцентира общественият служащ. Радулов уточни, че на 60% е сигурен, че Пелов е на територията на страната, само че възможностите да се залови понижават. Той добави, че горещите следи изстиват.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР