Правилни са изводите, но това не е същинската далавера в

...
Правилни са изводите, но това не е същинската далавера в
Коментари Харесай

Светослав Кадинов за уличното осветление в София: Съвсем умишлено е сключен неизгоден договор

" Правилни са изводите, само че това не е същинската спекулация в поръчката ".

Това съобщи Светослав Кадинов, анализатор по публични поръчки в предаването " ЕвроДикоФ " във връзка абсурдът с цените на уличното осветяване в София.

От " Спаси София " демонстрираха по какъв начин на един и същи столичен бул., разликата в цената на осветлението от двете страни на улицата, е с разлика към 3 пъти,

" В тази техническа подръжка е разковничето в тази социална поръчка. Тя прави, тъй че за четири години ние да поддържаме оптимално огромен брой от тези гадни натриеви лампи, които харчат доста ток ", добави специалистът.

" Ние години наред насърчаваме да се взимат остарели лампи, тъй като на месец общината заплаща 5 лева на дирек, с цел да ги поддържа, а за ЛЕД-овете се заплаща единствено 1,20 ", посочи той.

Кадинов добави, че ЛЕД лампите харчат към 10-12 пъти по-малко ток.

" Сключен е неблагоприятен контракт напълно съзнателно. Философията на контракта е да се пази огромно количество натриеви лампи ", сподели още той.

" Обществената поръчка за 4 години е за над 73 млн. лева От тях 48 млн. лева са за създаване на новото осветяване. В тях е далаверата. тъй като там ще платим високата стойност на дирек с ЛЕД осветяване. Това нещо е съзнателно осъществено. Това е майсторлъшко квалифицирано ", безапелационен беше Кадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР