``Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването

...
``Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването
Коментари Харесай

Кашъмов: Антикорупционната комисия да акцентира върху конфликта на интереси

``Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването на проверяващи функционалности на КПКОНПИ ще върне и ще задълбочи проблемите. В една естествена страна битката с престъпността се прави от полицията, прокуратурата внася обвинителен акт в съда. Закрихме спецсъдилищата, тъй като не потвърдиха успеваемост. Каква е логиката да вървим назад и да сътворяваме проверяващи функции”. Това съобщи юрист Александър Кашъмов в ефира на Нова телевизия.

``Трябва да се задълбочи върху споровете на ползи, както по високите етажи на властта, по този начин и при елементарните държавни чиновници и даде образец, че предходната Комисия за определяне на конфликтни ползи е имала пълномощия и е гледала всички проблеми в страната``, добави още той.

„ Това по принцип е обвързвано с отнемането на плодовете на тежки закононарушения и няма директна връзка с корупцията, с изключение на в някакви доста лимитирани случаи. Това е значимо. Другите въпроси, които се слагат, несъмнено, хубаво е да бъдат оптимално самостоятелни членовете. Това за което са главните диспути в парламента”, посочи юристът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР