Правилата за тестване за Covid-19 във Великобритания ще бъдат облекчени

...
Правилата за тестване за Covid-19 във Великобритания ще бъдат облекчени
Коментари Харесай

Без PCR за хора с COVID без симптоми, връщат се по-рано на работа

Правилата за тестване за Covid-19 във Англия ще бъдат облекчени за хора без признаци.

От Агенцията за здравна сигурност оповестиха, че мярката влиза в действие от 11 януари и ще важи единствено за Англия в началото.

Хората дали позитивен латерален тест няма да си вършат PCR за потвърждаване на заразяването, в случай че нямат признаци. Те ще не престават да се самоизолират, само че механически това ще бъде за по-кратко време, тъй като спомагателните PCR проби забавят формалната начална дата за карантината.

По този метод ще се даде опция на хората без признаци, каквито са към 40% от случаите, да се завърнат по-рано на работа.

Мярката ще бъде преразгледана, когато пропорцията на хора с Covid вируса падне под 1% за избран интервал.

Заместник-министърът на опазването на здравето Джилиън Кийгън съобщи, че прецизността и огромното количество на правените латерални проби са в основата на решението за смяна.

Около един милион британци сега са в самоизолация, което е тревожна вест за работодателите във всички сфери.

Очаква се да бъдат облекчени и наредбите за тестване за пътуващите, като най-вероятно ще отпадне условието за тест два дни преди идване на Острова.

Междувременно бе обявено, че водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър е дал за повторно позитивна проба. Предишният път това бе през октомври.

Националното опазване на здравето не води специфична статистика за наново заразяване, само че по данни на Агенцията за здравна сигурност повече от 11 100 души са се заразили наново с Омикрон, откакто най-малко 90 дни по-рано за били инфектирани с Делта или Алфа вид на ковид.

Изчислено е, че към 10% от общите случаи доникъде на декември са били повторни заразявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР