Правилата в училище са много условни – за учениците и

...
Правилата в училище са много условни – за учениците и
Коментари Харесай

Юлиян Петров, синдикат Образование: От учебните програми трябва да се изхвърли баласт, да има повече упражнения

Правилата в учебно заведение са доста условни – за учениците и родителите, а са наложителни единствено за учителите. Всяка възбрана в учебно заведение е малко условна. Много често съществуващите принадлежности не се ползват, тъй като има задоволително препъникамъни. Това мнение изрази пред БНР Юлиян Петров, ръководител на  профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

От 2016 година телефоните в час са неразрешени, подсети той.

" 20% в учебните заведения и сега имат съответни правила – " къщички " за телефони, и ги събират. Даже това не мисля, че е положителният формат. В Англия нямат право даже да го носят в учебно заведение, като е обезпечена връзката с родителите в изключителни обстановки. Телефонът не се употребява за връзка с родителите – за занимания, обществени контакти, нещо, което е доста по-интересно за ученика. "

МОН са притиснати от тези образователни стратегии, счита синдикалистът. По думите му, от тях следва да се изхвърли " малко баласт ", с цел да се освободи място за повече извършения.

Във връзка с предлагането за отпадане на матурите след 4-ти и 10-и клас, Петров уточни, че това е единствено " натоварване на системата ".

Учителят стана момче за всичко. Задълженията му трансферираха всички психически граници, разяснява Юлиян Попов в предаването " Преди всички ".

" Младите учители, даже до 75%, не съумяват да се преборят с предизвикателствата и не остават в учебно заведение. Много от тях не откриват това, което са очаквали за специалността преподавател. Търсят се учители – над 1000 за цялата страна. Като цяло има отлив. "

Наредбата за избор на шефове е била направена " като че ли на инат " и без присъединяване на синдикатите и учителите, означи още Петров.

" Общественото чувство е, че има и партийни намеси. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР