Правилата ще важат за всички над 18-годишна възраст, които ако

...
Правилата ще важат за всички над 18-годишна възраст, които ако
Коментари Харесай

В Австрия влиза в сила задължителна ваксинация

Правилата ще важат за всички над 18-годишна възраст, които в случай че не се ваксинират против Ковид-19 ще бъдат изправени пред висока санкция, предава Агенция Франс Прес.

Изключение ще се прави за бременните дами, както и за заразилите се с ковид през последните 180 дни, а също и за хора, които по медицински аргументи не могат да си слагат ваксина.

Проверките ще стартират от март, а глобите ще варират сред 600 до 3 600 евро. Те обаче, ще отпадат, в случай че " санкционираният се имунизира в границите на две седмици.

Мярка беше призната в края на януари от Народното събрание, само че получи автограф от президента Александър Ван дер Белен в петък.

Агенция Франс Прес напомня, че сходен закон разискват и в Германия. По него обаче, към момента не е реализиран прогрес поради различията сред политическите сили, макар поддръжката от канцлера Олаф Шолц.

За през днешния ден в Германия е плануван митинг. Очаква се десетки недоволни жители да излязат против ограниченията в столицата на немската провинция Мекленбург-Предна Померания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР