Правилата на партията предвиждат гласуване, ако най-малко 500 членове го

...
Правилата на партията предвиждат гласуване, ако най-малко 500 членове го
Коментари Харесай

Членове на най-малката управляваща партия в Германия гласуват да останат в коалицията на Шолц, предизвиквайки облекчение

Правилата на партията плануват гласоподаване, в случай че минимум 500 членове го изискат, а 598 членове принудиха да гласоподават дали да останат в обединението. В понеделник централата на партията разгласи, че гласувалите са избрали да останат с дребна разлика от 52,2% до 47,8%, като са взели участие малко под 40% от членовете.

Гласуването не беше обвързващо и партийните водачи дадоха това малко публично внимание, само че въпреки всичко имаше облекчение от резултата.

„ Фактът, че единствено малко под една пета от нашите членове гласоподаваха за овакантяване (правителството), е това, което изпитвам и аз “, сподели Волфганг Кубицки, заместник-лидер на партията, пред радио Deutschlandfunk във вторник.

„ Не че всички сме удовлетворени от това, което се случва в Берлин … само че това не значи, че би трябвало да спрем да управляваме; това просто значи, че ние като (Свободните демократи) би трябвало да станем по-добри и по-настоятелни в обединението и ние работим върху това сега “, сподели той.

Това сочи към повече вероятни трудн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР