Правилата и глобите се отнасят и за българските туристиИзхвърлянето на

...
Правилата и глобите се отнасят и за българските туристиИзхвърлянето на
Коментари Харесай

Хвърлен фас в Гърция струва между 200 и 5000 евро, ако пушиш с дете в колата – 1500 евро


Правилата и санкциите се отнасят и за българските туристи

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е безусловно неразрешено, защото може да провокира пожар, припомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи по отношение на идните пътувания на български жители до южната ни съседка, съобщи Българска национална телевизия.

Основната санкция за това нарушаване е 200 евро, само че Наредбата за противопожарната защита планува ескалиращи санкции според от зоната, в която се прави нарушаването или в случай че то се прави редовно. В последните случаи санкцията може да доближи до 5000 евро.

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално неразрешено в Гърция, само че в редица случаи, заради риск от злополуки и други съображения, то се санкционира от закона с огромни санкции, припомнят от Министерство на външните работи.

В наличието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е безусловно неразрешено. Съгласно Закона срещу тютюнопушенето, пушенето и потреблението на тютюневи произведения са изцяло неразрешени във всички коли, частни или публични, когато в тях пътуват малолетни лица на възраст под 12 години.

Глобата за тютюнопушене в наличието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в публичен – 3000 евро, като по едно и също време с това се лишава и свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство за период от един месец. Шофьорската брошура се лишава и когато нарушаването е осъществено от различен пълновръстен пасажер в автомобила.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР