Правилата допълват вече въведените мерки за киберсигурност, като например Директивата

...
Правилата допълват вече въведените мерки за киберсигурност, като например Директивата
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Законодателите и столиците подкрепят кибер центровете за откриване на големи инциденти със сигурността

Правилата допълват към този момент въведените ограничения за киберсигурност, като да вземем за пример Директивата за мрежовите осведомителни системи (NIS2).

Законодателите и националните държавни управления нощес (5 март) поддържаха ограничения, ориентирани към възстановяване на груповите реакции против киберзаплахи посредством основаване на инфраструктура в целия Европейски Съюз с киберхъбове в целия блок.

Те би трябвало да споделят информация и да откриват и да реагират на кибернетични закани при положение на огромни произшествия, както беше препоръчано според Акта за кибернетична взаимност от Европейската комисия през април 2023 година

Във вчерашните договаряния сред комисията, Народното събрание и члена щати, законодателите също желаеха повече финансиране за запаса на Европейски Съюз за киберсигурност, с цел да поддържат страните и институциите на Европейски Съюз при справяне с огромни произшествия.

При представянето на разпоредбите предходната година еврокомисарят по промишлеността Тиери Бретон сподели, че лишава приблизително 190 дни за „ разкриване на комплицирана ат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР