Правила за скрито носене на оръжие, приети от калифорнийските демократи. Гавин Нюсъм е готов да го направи закон.

...
Калифорнийските демократи приеха нови правила във вторник, ограничаващи кой може
Коментари Харесай

Калифорнийските демократи приеха нови правила във вторник, ограничаващи кой може да носи заредени оръжия на обществени места, отбелязвайки успешно възраждане на предишния неуспешен опит за укрепване на законите за скритото носене на оръжие в щата.< /p>

Сенатският законопроект 2, съставен от сенатор Антъни Портантино, D-Burbank, ще актуализира процеса на щатско лицензиране за скрито носене, ще добави нови възрастови ограничения, ще наложи строги мандати за съхранение на оръжие и ще ограничи къде притежателите на разрешение могат да носят огнестрелни оръжия на обществени места . След гласуване с 28 срещу 8 в Сената на щата във вторник, законодателството се насочва към бюрото на губернатора Гавин Нюсъм за неговото подписване.

„Мисля, че въздействието ще бъде значително“, каза Портантино пред The Sacramento Bee точно след гласуването в Сената. „Притежаването на оръжие е отговорност и това, което правим, е да определим кой трябва да носи тази отговорност и кой не.“

Законодателството е ентусиазирано подкрепено както от Newsom, така и от главния прокурор Роб Бонта.

В изявление, публикувано в понеделник, Нюсъм похвали законодателната власт за подкрепата и каза, че има причина хората да са „по-малко склонни да умрат от куршуми в Калифорния“.

„Ние сме използвайки всеки инструмент, който можем, за да направим нашите улици и квартали по-безопасни от насилие с оръжие“, добави той в изявлението.

След като бъде подписан от Newsom, SB 2 изисква тези, които искат да носят огнестрелни оръжия на обществени места, да са на 21 или по-големи и имат поне 16 часа обучение. Той също така ще забрани на притежателите на разрешителни да носят оръжията си в широк спектър от места като училища, съдилища, правителствени сгради, затвори, болници, летища и барове.

Групите за правата на оръжието са готови да заведат дело законопроекта в същия ден, в който Newsom го подписва като закон, според Сам Паредес, изпълнителен директор на Gun Owners of California.

„Ние знаем какво трябва да направим и сме готови да го направим,“ - каза Паредес в интервю. „В крайна сметка този законопроект никога няма да види бял свят като статут в щата Калифорния.“

Скрито пренасяне на съдебна битка се разиграва в Калифорния

Демократите в Сакраменто се опитват за укрепване на разпоредбите за скрито носене, откакто решение на Върховния съд на САЩ от юни 2022 г. отмени ключови разпоредби.

Върховният съд на САЩ миналата година обяви за невалидни законите в осем щата, включително Калифорния, които изискват кандидатите за скрито носене да предоставят причини за нужда от оръжие на публично място и демонстрират, че биха го направили правилно. Решението означава, че Калифорния все още може да изисква процес на разрешаване на скрито носене, но не може да дисквалифицира някого въз основа на причините, които са предложили.

Предишният законопроект на Портантино стигна до жицата в последния ден, когато законодателите можеха да приемат законодателство . Портантино, Бонта и Нюсъм прекараха последните часове на сесията, лобирайки пред законодателите да го прокарат. Той не успя да изчисти Асамблеята само с два гласа.

Този път Портантино направи някои ключови промени в законопроекта, като най-вече премахна разпоредба за понижаване на прага за гласуване, за да приеме мярката. Миналогодишният законопроект беше предложен с клауза за спешност, която позволява законодателството да влезе в сила веднага след подписването на губернатора, но изисква подкрепа от две трети, за разлика от мнозинството.

Репортерът на Sacramento Bee Мая Милър допринесе за тази история .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР