Прави впечатление ръстът на заплащаните средства за лекарствени продукти. Това

...
Прави впечатление ръстът на заплащаните средства за лекарствени продукти. Това
Коментари Харесай

Шефката на НЗОК: Има ръст на заплащаните от касата лекарства

Прави усещане растежът на заплащаните средства за лекарствени артикули. Това е поради огромния брой нови лекарствени артикули, които влязоха в Позитивния лекарствен лист и разширените показания на някои лекарствени артикули. Това сподели шефът на Националната здравноосигурителна каса доктор Йорданка Пенкова по време на парламентарната здравна комисия през днешния ден.

Според нея за първите две тримесечия НЗОК се е разплатила с договорните сътрудници и се движи в границите на избрания ѝ бюджет.

По думите на Пенкова 209 лечебни заведения са над месечните си стойности. Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов попита кои са първите 10 лечебни заведения, които образуват надлимитна лечебна активност, само че Пенкова изясни, че има няколко очни структури, както общински, частни и регионални лечебни заведения.

Според дневния ред на комисията трябваше да участва и новият здравен министър проф. Христо Хинков, на който депутатите да задават въпроси. Той обаче не пристигна, защото обяснил, че не е квалифициран да дава отговор на въпроси, само че пък бил подготвен на някое от идващите съвещания да показа своите цели и стратегия, написа " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР