. Прави впечатление, че всички досегашни министри запазват поста си

...
. Прави впечатление, че всички досегашни министри запазват поста си
Коментари Харесай

Какви са промените в служебния кабинет Донев 2

. Прави усещане, че всички досегашни министри резервират поста си като се изключи министъра на културата. На мястото на Велислав Минеков е назначен диригентът.

Служебен министър-председател както президентът Радев към този момент разгласи остава Гълъб Донев .

Местата си резервират и вицепремиерите Атанас Пеканов - по ръководство на европейските средства, Лазар Лазаров - по обществените политики и министър на труда и обществената политика, Христо Алексиев - по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията и Иван Демерджиев - по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи.

Единствената смяна е в Министерството на културата. Там Велислав Минеков отстъпва мястото си на Найден Тодоров . Той е диригент и управител в региона на културата, бил е шеф на операта в Русе, а от 2017-та е шеф на Българската филхармония.

Служебен министър на финансите остава Росица Велкова-Желева , на защитата - Димитър Стоянов . Министър на опазването на здравето ще продължи да бъде Асен Меджидиев , а на районното развиване и благоустройството Иван Шишков .

Министър на образованието и науката остава Сашо Пенов , на външните работи - Николай Милков , на правораздаването - Крум Зарков и на околната среда - Росица Карамфилова-Благова .

Явор Гечев остава министър на земеделието, Никола Стоянов - на стопанската система, Росен Христов - на енергетиката и Александър Пулев на нововъведенията.

Илин Димитров продължава да бъде министър на туризма, Весела Лечева - на младежта и спорта и Георги Тодоров - на електронното ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР