Прави впечатление, че напоследък COVID-19 става много агресивен към белия

...
Прави впечатление, че напоследък COVID-19 става много агресивен към белия
Коментари Харесай

Проф. Младенов: Напоследък COVID-19 става много агресивен

Прави усещане, че в последно време COVID-19 става доста нападателен към белия дроб, провалите са доста тежки. Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ проф. Николай Младенов, шеф на клиника по анестезиология и интензивно лекуване.

" Не е като при първата вълна напролет. Различното е опустошението на белия дроб, което е напряко страховито. Такива рентгенови фотоси, каквито виждаме в този момент при пациентите, преди сме нямали ", сподели той.

" Това се случва на всички места в Европа, не е единствено при нас. Така. че тази пандемия върви, настава. Така че се обръщам към всички хора - ние би трябвало да се опасяваме и бих споделил, че всеки може да изтегли късата съчка. Затова дано бъдем толерантни един към различен, да се пазим, тъй като всеки един от нас носи отговорност ", уточни лекарят.

" Бързите антигенни проби могат да оказват помощ в тази обстановка. Тези проби откриват за 15 минути дали пациента има зараза или не. Това е първичния триаж, който би трябвало да се прави още на място, в дома на пациента. Целта е да се опазят и самите лекари по този метод ", изясни проф. Младенов. " Те са с 97% меродавност ", добави той.

" Носете маски на всички места и проявявайте емпатия към лекарите, по този начин както ние го вършим по отношение на болните ", посъветва професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР